|

FETÖ'nün 'bölge ablası' tutuklandı

Mardin merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında "bölge ve il ablaları"nın da bulunduğu 24 kişiden 7'si tutuklandı. Öte yandan Zonguldak'ta örgütün "il kurumlar imamı" olduğu belirlenen şüpheli de, Sakarya'da gözaltına alındı.

Yeni Şafak
16:55 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:59 - 8/09/2016 Perşembe
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Mardin merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 7'si tutuklandı.



Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında terör örgütünün "bölge ve il ablaları" ile polis ve zabıt katibinin de bulunduğu 24 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.



Zanlılardan 10'u savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 7 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği, bazı dokümanların çamaşır makinesinin içinden çıkarıldığı, bazı dokümanların ise yakıldığının tespit edildiği öğrenildi.



İl kurumlar imamı da yakalandı


Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün "il kurumlar imamı" olduğu belirlenen şüpheli, Sakarya'da gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kentte daha önce görev yapan F.S'nin, kamu kurum ve kuruluşlarından sorumlu "il kurumlar imamı" olduğu tespit edildi.



Sakarya'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan F.S'nin yakalandığı villada, çok sayıda doküman ve dijital malzemeye el konuldu.



Daha sonra Zonguldak İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelinin, ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.










#Mardin
#FETÖ
#Zonguldak
8 yıl önce