|

FETÖ’nün sözcüsü

Sözde adalet yürüyüşü yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Maltepe Mitingi’nde adeta FETÖ sözcülüğü yaptı. 15 Temmuz'a ‘kontrollü darbe’ diyen Kılıçdaroğlu, FETÖ’cülerin ihaneti gizlemek için dillendirdiği sözde 20 Temmuz darbesi ve OHAL’in kaldırılması gibi talepleri de sıralamaktan geri durmadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 08:06 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
FETÖ’nün sözcüsü
​
FETÖ’nün sözcüsü ​

Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren MİT Tırlarını durduran FETÖ’nün görüntülerini basına servis eden tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliyesi için Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Mitingi’nde de FETÖ’nün taleplerini dile getirmekten çekinmedi. 25 gün süren yürüyüş boyunca FETÖ ve PKK yanlılarıyla kol kola pozlar veren Kılıçdaroğlu, Maltepe Mitingi’nde 10 maddelik bir liste ile talepte bulundu. FETÖ ağzıyla yazılan maddelerde FETÖ militanlarının uydurduğu 20 Temmuz sivil darbesinden OHAL’in kaldırılmasına kadar pek çok talep yer aldı.

FETÖ GİBİ O DA OHAL’DEN RAHATSIZ

Kılıçdaroğlu, “İktidar tarafından 15 Temmuz darbe girişimi fırsat bilinerek, 20 Temmuz darbesi yapılmıştır. 20 Temmuz’da OHAL ilan edilmiş ve TBMM’nin yetkileri gasp edilmiştir. Biz buna Sarayın 15 Temmuzu diyoruz. Bir sivil darbeye dönüşen OHAL uygulamaları yasama, yargı ve yürütme gücünü tek kişide toplamıştır. OHAL derhal kaldırılmalı ve hukuk düzeni evrensel ilkelere uygun olarak yeniden tesis edilmelidir” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler FETÖ’nün firari gazetecileri ve diğer militanları tarafından defalarca kez dile getirilmişti. “Bugün, OHAL uygulamalarıyla mağdurların yargıya erişim ve sosyal güvenlik hakları ellerinden alınmıştır” diyen Kılıçdaroğlu, FETÖ’cülerin birer birer ayıklandığı ve yeni bir ihanet girişimi olasılığı için tedbirlerin alındığı OHAL’in kaldırılması talebini yineleyerek, “ OHAL mağdurları adeta sivil ölüme terkedilmiştir” ifadelerini kullandı.

20 TEMMUZ DARBESİ SAFSATASI

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan ya da ihraç edilen memurların da suçsuz olduğunu iddia ederek, “20 Temmuz sivil darbesinden sonra, 15 Temmuz darbe girişimiyle veya onun arkasındaki örgütle hiçbir ilişkisi bulunmayan, ama sırf Hükümete muhalif görüldüğü için bütün haklarından yoksun kılınan akademisyenler ve diğer kamu görevlileri görevlerine iade edilmelidir. Anayasa Mahkemesinin içtihatları dikkate alınarak, tutuklu milletvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır” talebinde bulundu.

Hainlere özgürlük istedi

Türkiye’ye karşı ihanet içerisinde olan, terör örgütleriyle iş tutan FETÖ’cü gazetecilerin de serbest kalmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu; “150’nin üzerinde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Sadece mesleklerini yaptıkları için tutuklanan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı, medya üzerindeki tüm baskılara son verilmelidir. Düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.”

HALKIN İRADESİNE DİL UZATTI

Yüzde 51 evet ve 48 hayır sonucunun çıktığı halk oylamasından da rahatsız olan Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün referandum iptal edilsin talebini sıraladı. Kılıçdaroğlu halkın iradesini yok sayarak, “OHAL koşullarında, serbest tartışmanın yapılamadığı bir ortamda ve üstelik “devletin bütün imkânları seferber edilerek gerçekleştirilen Anayasa değişikliği gayrimeşrudur. Toplumun ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan anayasa yerine, bir kişinin beklentilerine yanıt veren bir Anayasa değişikliği Yüksek Seçim Kurulu’nun yasadışı kararıyla yürürlüğe konulmuştur. Bu bir “mühürsüz seçimdir. Türkiye gayrimeşru bir anayasa ile yönetilemez, yönetilmemelidir” dedi.

Berberoğlu’na ziyaret

Kılıçdaroğlu, casusluktan ceza alan Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu, "Alınan karar, çok ağır bir karar, hukukla bağdaşmayan bir karar,adaletle bağdaşmayan bir karar, toplum vicdanında derin yaralar açan bir karar” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun anılarını yazdığını söyledi.

#CHP
#FETÖ
#OHAL
#15 Temmuz
7 yıl önce