|

FETÖ’ye açıkça sahip çıktılar

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) FETÖ ve darbe girişiminden yargılanan Mehmet Altan ile Şahin Alpay hakkında verdiği “ihlal” kararının gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mehmet Altan - Şahin Alpay
Mehmet Altan - Şahin Alpay

6’ya karşı 11 üyenin oyuyla alınan karara muhalif kalan Yüksek Mahkeme üyelerinin karşı oy yazıları dikkat çekti. Üyeler Serdar Özgüldür ve Osman Alifeyyaz Paksüt’ün ortak kaleme aldıkları karşı oy yazılarında, “ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği sonucuna da katılmıyoruz” denildi.

YAZILARIYLA MEŞRULAŞTIRDILAR

Altan ve Alpay’ın da FETÖ faaliyetlerini meşrulaştıran, öven ve örgüt hakkında yürütülen soruşturmaları sonuçsuz bırakan yazılar yazdıkları vurgulanan karşı oy yazısında, her iki ismin de bu eylemlerini gazetelerinin yöneticileri hakkında silahlı terör örgütü üyeliğinden soruşturma açılmasına rağmen darbe girişimine kadar sürdürdüklerine dikkat çekildi.

KEYFİ VE TEMELSİZ DEĞİL

Yazıda, “Tutuklamaya karar veren sulh ceza hakimliğinin, suçun işlendiğine dair belirtileri somut olarak ortaya koyamadıklarını ve değerlendirmelerinin temelsiz ve keyfi bir yaklaşım olduğunu söylemek mümkün görülmemiştir” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Altan'ın tahliye talebini reddetti.

#Mehmet Altan
#Şahin Alpay
#FETÖ
6 yıl önce