|

Fevzi Budak serbest bırakıldı

Erzurum'da nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu bulunan Milli Eğitim Müdürü Budak, 50 bin TL kefalet karşılığında serbest bırakıldı

Aa
00:00 - 28/10/2010 Perşembe
Güncelleme: 20:45 - 28/10/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Fevzi Budak serbest bırakıldı
Fevzi Budak serbest bırakıldı

Erzurum'daki yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklu bulunan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 50 bin TL karşılığında kefaletle serbest bırakıldı.

Budak'ın avukatı Faruk Terzioğlu, müvekkilinin tahliyesi için Erzurum 1. Asli Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi verdi. 1. Asli Ceza Mahkemesi, yapılan değerlendirmenin ardından Budak'ın 50 bin TL kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Bugün akşam saatlerinde Erzurum Kapalı E Tipi Cezaevi'nden tahliye olan İl Milli Eğitim Müdürü Budak, cezaevi çıkışında, yakınları ve dostları tarafından karşılandı.

Budak, burada gazetecilere yaptığı açıklama, meslek hayatında çok sıkıntılı ve badireli günler geçirdiğini dile getirdi.

Çok ciddi bir iftira ile karşı karşıya olduğunu savunan Budak, 'Demek ki kaderimizde buraya gelmek de varmış. Ama şunu inanıyorum; çok ciddi bir iftira ile karşı karşıyayım. Olayla uzaktan yakından hiçbir ilişkim yoktur. İnşallah yargılama sürecinde bu gerçekler ortaya çıkacaktır' dedi.

Kendisine destek olan ailesine, avukatlarına ve hemşehrilerine teşekkür eden Budak, temsil ettiği eğitim camiasının hiçbir zaman başlarını önüne eğdirecek bir işlemi olmadığını ve bir beyaz kağıt kadar dürüst ve namuslu olduğuna inandığını ifade etti.

Budak, 'Bu hayatımızın belki de bir rengi olacaktır. Dediğim gibi şu anda çok fazla bir şey söylemiyorum, siz biliyorsunuz ama namuslu ve doğru olduğuma inanıyorum' diye konuştu.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdığı iddiasıyla 2 Eylül 2010 tarihinde gözaltına alınmış, emniyet ve savcılık tarafından alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı


14 yıl önce