|

Fidyecilere nefes kesen operasyon

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 21/11/2008 Cuma
Güncelleme: 02:16 - 21/11/2008 Cuma
Yeni Şafak
Fidyecilere nefes kesen operasyon
Fidyecilere nefes kesen operasyon

İstanbul'dan kaçırıldıktan sonra 500 bin dolar fidye istenen işadamı Nazif Bayer, polisin düzenlediği nefes kesen operasyonla kurtarıldı. Zorbaların daha önce de Bayer'in torunlanının lunaparkta fotoğraflarını çekerek, 100 bin dolar aldıkları belirlendi.


İKİNCİ KEZ ALAMADILAR

Edinilen bilgiye göre Adapazarı'nda bulunan Bayer Plastik fabrikası sahibi Nazif Bayer bir hafta önce esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. İşadamının son olarak Kapalıçarşı'ya gittiğini tespit eden polis, Bayer'in 34 FS 0679 plakalı otomobilini park ettiği otoparkın güvenlik kameraları incelendiğinde silahlı kişilerin işadamını kaçırdığı ortaya çıktı.

Kamera görüntülerinden plakası tespit edilen 34 LNC 09 plakalı zanlıların kullandığı araç Adapazarı Kınalı gişeler mevkiinden TEM yoluna giriş yaparken operasyon düzenlendi. Aracın çevresini saran polis ekipleri Bayer'i kurtardı. Araçta bulunan Ali G.(40), Muharem G.(35), Fevzi A.(40), Aziz K.(37) gözaltına alındı. Polis yaptığı çalışmada yakalanan zanlıların 2006 yılında Bayer Plastik fabrikası müdürü aynı zamanda Nazif Bayer'in kayınbiraderi Kadir Peksüs'ü kaçırdıkları ortaya çıktı. Bu olaydan bir süre sonra Nazif Bayer'in iki torununun lunaparkta oynarken resimlerini çeken zanlıların bunları işadamına göndererek fidye istedikleri tespit edildi. Nazif Bayer'in bu tehdit karşısında 100 bin dolar fidye ödediği belirtildi.




15 yıl önce