|

Filipinler'e Kayseri çıkarması

Geçen yıl kasım ayında Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyesi iş adamları tarafından Filipinler'e kurulmasına karar verilen şirket törenle hizmete girdi.

Cihan
00:00 - 31/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:52 - 31/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Filipinler'e Kayseri çıkarması
Filipinler'e Kayseri çıkarması

4 Kayserili tarafından kurulan firma Kayseri'nin önde gelen 10 markasına ait ürünlerin Filipinler'de pazarlamasını yapacak.

Filipinler'in başkenti Manila'da gerçekleştirilen açılış töreni ve kokteyle Filipinler'in iş ve bürokrasi dünyasından önemli iş adamları katıldı. Türkiye'nin Ankara Büyükelçisi Hatice Pınar Işık, Tarım Bakanı Yardımcısı Proceso Jaraza Alcala, Tagig Valisi Lani Cayetano, Marikina eski valisi Marides Fernando ve Marikina yeni valisi Del Reyes De Guzman, İnşaatçılar Federasyon Başkanı (CREBA) Başkanı Pedro C. Tario, Filipinler Odalar Borsalar Başkan Yardımcısı Ernosto Chua, Filipinler Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Filipinler Türkiye Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ve Kayseri GESİAD üyesi iş adamları ile birlikte 200'den fazla iş adamının katıldı.

Açılış töreninde konuşan GESİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Filipinler'de açılan Time Foreign Trade Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ezinç, 'Filipinlerin en çok ihtiyacı olan 10 önemli Türk markasını buraya getirerek işe başladık. Türkiye'de kendini kanıtlamış GESİAD üyesi 4 şirketten Anadolu Mermer Grubu'ndan Veysel Çığcı, Tuna Çelik Kapı'nın CEO'su İsmail Tuna ve Envai Gruptan Abdülkadir Özlemoğlu ile bir ortaklık kurduk. Filipinler'den de Global Empire'i ortak aldık. Ayrıca Kayseri'deki 10'dan fazla önemli markanın da Filipinler bayiliğini aldık. Ürünlerimizi getirip show room ve toptan satış ünitemizi açtık. Daha satışa başlamadan birçok talep ile karşılaştık. Filipinler'de satış ve satış sonrası hizmetlerini vereceğiz.' dedi.

Sıcakkanlı insanlar

Ali Ezinç, 'Geçtiğimiz yıl TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü programından sonra TUSKON'un partneri olan Türk – Filipinler Ticaret Odası şehrimize gelerek derneğimizin konuğu oldu. Bizde GESİAD olarak Filipinler'e bir iş gezisi düzenleyip aynı zamanda iadeyi ziyarette bulunduk. Filipinler'e baktık ki sıcakkanlı insanlar, burada ticaret yapılır dedik ve yatırım kararı aldık. TUSKON'un ektiklerini biz biçiyor ve ülkemize yardımcı oluyoruz. Kurmuş olduğumuz şirket sadece Filipinler'i kapsamıyor. Şirketimizde Filipinli ortağımız da var. Aynı zamanda Kayseri'de de şubemiz var. Kayseri'de de bir Filipinli yatırımcı ortak olmuş oldu' ifadelerini kullandı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Hatice Pınar Işık, 'Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türk-Filipinler Ticaret Odası vesilesi ile gerçekleşen bu açılış gurur verici. 2023 vizyonuna giden ülkemizde Filipinler'de Türk yatırımcılarının sayısının artması ülkemiz adına bizleri mutlu ediyor. Bu çalışmaları organize eden Filipinler Türkiye Ticaret Odasına ve Bugünkü açılışa vesile olan Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'ne ülkem ve büyükelçiliğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

11 yıl önce