|

Filistin’e kardeş belediye

Filistin Mahalli İdareleri Birliği (APLA) Direktörü Abdallah Anati’nin Türkiye ziyaretinde yeni hedefler çizildi. Türkiye, diplomaside desteğini esirgemediği Filistin için yerel yönetimlerde de kapsamlı desteğe hazırlanıyor.

Yasemin Asan
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Filistin’e kardeş belediye
​Filistin’e kardeş belediye

Bu çerçevede Filistin’den her belediyenin Türkiye’den bir kardeş belediyesi olacak. Anati, temasları kapsamında ziyaret ettiği Türkiye Belediyeler Birliği’nde Genel Sekreter Hayrettin Güngör’le görüştü. Filistin’in yerel yönetim yapısı hakkında bilgiler veren Anati, Türkiye Belediyeler Birliği’ni model aldıklarını vurguladı.

TÜRK GÜNÜ DÜZENLENECEK

Türkiye ve Filistin arasında önümüzdeki yıl kardeş şehir konferansı düzenleneceğini vurgulayan Hayrettin Güngör ise söz konusu konferans vesilesiyle mevcut ve muhtemel kardeş şehir ilişkilerinin proje odaklı hale getirilerek daha sürdürülebilir kılınmasının hedeflendiğini söyledi. İşbirliği çerçevesinde Türkiye Belediyeler Birliği ayrıca Filistin’in Kudüs, Ramallah ve El-Halil kentlerinde “Türk Günü” düzenleyecek. İki belediye birliği geniş kapsamlı bir işbirliği protokolü için de mutabık kaldı.

#Filistin
#Abdallah Anati’
6 yıl önce