|

Filistinli doktor İsrail işkencesiyle vefat etti

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Ortopedi Bölüm Başkanı Doktor Adnan al-Bursh'in, Nisan ayında İsrail hapishanesinde işkence sonucu hayatını kaybettiği, cenazesinin teslim edilmediği belirtildi.

12:53 - 3/05/2024 Cuma
Diğer
Adnan al-Bursh
Adnan al-Bursh

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Ortopedi Bölüm Başkanı Doktor Adnan al-Bursh'in İsrail hapishanesinde hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, Dr. al-Burs'in İsrail işgal hapishanelerinde işkence altında öldürülmesini kınıyor. Saldırı sırasında görev başında olan bir grup sağlık personeliyle birlikte tutuklanmıştı." ifadeleri kullanıldı. al-Burs'in ölümüyle birlikte 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından öldürülen sağlık çalışanlarının sayısının 496'ya yükseldiği aktarıldı.


Hamas, Gazze'de görevi başındayken alıkonulan ve İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden Filistinli doktorun ölümü hakkında İsrail'den hesap sorulmasını istedi.


Filistin Esirleri Derneği'nden ve Filistin Esirler İşleri Komisyonu'ndan yapılan ortak açıklamada ise, Doktor al-Burs'ın Nisan ayında işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail yönetimindeki Ofer Hapishanesinde gördüğü işkence sonucu 19 Nisan'da yaşamını yitirdiği duyuruldu. Filistinli doktorun cenazesinin hala teslim edilmediği aktarıldı.


Öte yandan Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi'nde Ortopedi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doktor al-Burs, İsrail'in baskını nedeniyle hastalar, sağlık çalışanları ve sivillerin hastaneyi terk etmek zorunda kalmasının ardından Endonezya Hastanesi'ne geçmiş, buradaki bir saldırıda yaralanmıştı. Daha sonra El-Avde Hastanesi'ne geçen al-Burs, diğer birçok sağlık çalışanıyla birlikte Aralık ayında İsrail askerleri tarafından tutuklanmıştı.




#Gazze
#İsrail
#Şifa Hastanesi
15 gün önce