|

Fin iş adamlarıyla 'WhatsApp​' diplomasisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fin iş adamlarına Türkiye'ye yatırım yapmaları durumunda 'Türk vatandaşı' muamelesi göreceklerinin sözünü vererek, "Eğer sorun yaşarsanız cep numaramı vereyim Bu yeni bir diplomasi WhatsApp​ diplomasisi.​ Her şikayetinizi bize iletin" dedi.

Yeni Şafak
17:33 - 6/04/2016 среда
Güncelleme: 20:18 - 6/04/2016 среда
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya'da katıldığı İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.



Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:


"Buradaki amacımız vizyonumuzu paylaşmak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti olarak ana hedefimiz devrimsel nitelikte bir ekonomik değişim yapmak.



Hedefi birlikte belirleyelim

Ekonomik büyümeyi elde edebilmek için kapasitemiz vardı ama hayata geçiremiyorduk. Şimdi daha ileri derecede bir ülke olarak Finlandiya'ya ihtiyacımız var. Finlandiya'nın da daha büyük pazarlara ihtiyacı var. 2 yılda 5 milyar avro ticaret hacmi hedefimiz. Bu hedefi iki ülke arasında koyalım.



Türkiye'den her yere erişilebilecek. Yeni Havalimanı da bunu destekleyecek. THY'nin de varlığı büyük avantaj. Türkiye'de yatırım yapmak demek, çevre coğrafyaya yatırım yapmak demek. İstanbul'u küresel bir finans merkezi haline getirmek hedefimiz.



Cep telefonumdan ulaşın

Vize muafiyetiyle iş camiaları arasındaki ilişki gelişecek. Türkiye'de yatırım yapacak olursanız, Türk vatandaşı muamelesi göreceğinizin sözünü veriyorum. Cep telefonumu da vereyim. Bu yeni bir diplomasi WhatsApp diplomasisi. Her şikayetinizi bize iletin."






#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Finlandiya
#açıklama
8 лет назад