|

Fin önerisi icin umutlu değilim

Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Lillikas, Helsinki ziyareti öncesi Fin planı konusunda umutlu olmadıklarını ve bir sonuç beklemediklerini söyledi.

00:00 - 26/11/2006 Pazar
Güncelleme: 03:02 - 26/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Fin önerisi icin umutlu değilim
Fin önerisi icin umutlu değilim

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, AB-Türkiye ilişkilerinde kriz çıkmaması için AB dönem başkanı Finlandiya tarafından yapılan girişimin sonuçları hakkında iyimser olmadığını açıkladı.

Rum haber ajansına göre, Finlandiya önerileri hakkında temaslarda bulunmak amacıyla Helsinki'ye hareketinden önce Larnaka havaalanında basın mensuplarına açıklama yapan Lillikas, "Türkiye adına değişik kaynaklardan bize ulaşan mesajlar iyimser değil" dedi. Bu mesajların olumlu da olmadığını kaydeden Lillikas, "Dolayısıyla özellikle iyimserim diyemeyeceğim" ifadesini kullandı. Lillikas, "Rum hükümeti adına, sonuç alınabilmesi amacıyla çalışma için iyi niyetin var olduğunu" kaydetti.

Finlandiya'nın önerisiyle ilgili bir soruya Lillikas, kendisine ulaşan bilgilere göre Maraş'ın hala Finlandiya önerileri kapsamında olduğunu söyledi.

Herhangi bir öneride bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine ise Rum Dışişleri Bakanı, "Şimdiye kadar yeterince öneri sunduk ve Finlandiya dönem başkanlığıyla yeteri kadar yapıcı ve yaratıcı bir işbirliği ruhu sergiledik.

Şimdi nihai aşamasını bekliyoruz" dedi.


17 yıl önce