|

Firari FETÖ’cülere her ay 30 hat almış

Gaybubet evlerinde yakalanan teröristbaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in de aralarında bulunduğu 62 şüpheliye dava açıldı. Şüphelilerden telefoncu Ali İ.’nin, gaybubet evlerinde saklanan firariler için her ay 30 hat aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 03:43 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gaybubet evlerine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı
Gaybubet evlerine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün faaliyetlerini sürdürdüğü gaybubet evlerine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. "Eğitim" ve "mühendislik" yapılanmasında yer alan aralarında teröristbaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in de bulunduğu 62 şüpheliye "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla iddianame düzenlendi. İddianamede geçmişte Rusya’da FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen yeğen Gülen’in, gizlilik içerisinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği aktarıldı. Kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirtilen Gülen'in, ByLock’taki adının "selman812, selman" olduğu ve programı kullandığını itiraf ettiği belirtildi. Ancak Gülen örgüt üyeliğini inkar etti.

RAHAT KONUŞSUNLAR DİYE!

İddianameye giren bir tanık beyanı firarilerin nasıl haberleştiğini de deşifre etti. Gaybubet evlerinin bulunduğu Yenimahalle ilçesinde telefon bayisi sahibi olan şüpheli Ali İ., FETÖ irtibatını inkar etti. Ancak aynı caddede bir operatör şirketinin bayisi olan E.Ö.’nin beyanıyla şüphelinin gizlenen örgüt üyelerine hat temin ettiği açığa çıktı. Ali İ.’nin ilk olarak 2017 Mayıs’ta kendisinden hat almaya başladığını aktaran E.Ö., "Getirdiği her kimlik fotokopisi için 4’er olmak üzere 20-30 arası her ay hat alırdı. Her ay düzenli olarak bana kimlik fotokopileri getirirdi ve her kişi için 4 hat alırdı. Bir iki ay sonra da kendisi bana ‘Ben bu hatları firari olan abiler aileleri ile rahat rahat görüşsünler diye alıyorum, bunlardan bir sıkıntı olmaz, bir sefer görüşüp atıyorlar’ dedi. Kendisinden şüphelendiğim için şimdiye kadar vermiş olduğum tüm hatları arşivimde sakladım" ifadelerini kullandı.

YÖNETİMLE İRTİBATLARI ÇIKTI

Şüphelilerin büyük çoğunluğu örgütün gaybubet evlerine düzenlenen operasyon sonucu yakalandı. Ayrıca ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüpheliler, FETÖ irtibatını inkar etti. Ancak şüphelilerin FETÖ irtibatlarını açık bir şekilde ortaya koyan deliller iddianamede yer aldı. Ayrıca şüphelilerin örgütün tepe isimleriyle de irtibat halinde olduğu tespit edildi.


Teröristbaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen Aralık ayında Ankara polisinin gaybubet evlerine yaptığı operasyonda yakalanarak cezaevine koyulmuştu. Gülen, yakalandığı günden beri FETÖ üyesi olmadığını iddia ediyor.

#FETÖ
#Darbe
6 yıl önce