|

Firas'a avcı tim

Reyhanlı saldırısını organize eden Ebu Firas yakın takipte. Esed'le görüşen CHP heyetinin rehberliğini de yapan Ebu Firas'ı yakalaması için Emniyet içeride, MİT dışarıda, özel 'avcı' ekibi kurdu.

Tahir Alperen
00:00 - 2/06/2013 Pazar
Güncelleme: 21:20 - 1/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Firas'a avcı tim
Firas'a avcı tim

Reyhanlı saldırısının kilit ismi Firas'ın yakalanması için emniyet içerde, MİT dışarda 'avcı' ekip kurdu. CHP'nin rehberi Ebu Firas'la ilgili hükümete sunulan MİT raporunda, Ebu Firas kod adlı Muhaberat elemanı Asan Asalieh'in talimatı üzerine Murat Özdeş tarafından 10 kişilik suikast timi kurulduğu tespit edildi. Firas'ın 25 yaş küçük sevgilisi için 54 kez Yayladağı Sınır Kapısı'ndan giri çıktığı kaydedilirken, 5 adamı ve kendisi için MİT ve Emniyet'in takip başlattığı belirtildi.

İŞTE O BAĞLANTILAR

Ebu Firas'la ilgili Başbakan Erdoğan'ın, Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişinin aynı zamanda hem Reyhanlı saldırısını hem de kamplara yönelik bombalama, öldürme ve kaçırma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisi olduğu açıklamasının ardından önemli bir rapora ulaşıldı. MİT tarafından hükümete sunulan raporda, 'Ebu Firas' kod adlı Şam Cumhuriyet Muhafızları'nda da üst düzey görevlerde bulunan Asan Asalieh isimli Muhaberat elemanına ait çarpıcı bilgiler yer aldı. Kilit isimlere sunulan rapor, 'Kamplara Eylem Hazırlığındaki Suriye İstihbaratı Bağlantılı Murat Özdeş Grubu' adlı bir gruba ait bilgileri de deşifre etti.

SUİKAST TİMİ KURDURMUŞ

Elde edilen bilgilere göre, hükümetin kilit isimlerine sunulan MİT raporunda CHP'li heyetlere rehberlik yapan ve aynı zamanda Şam Cumhuriyet Sarayı Muhafızları bünyesinde üst düzey bir görev yürüten 'Ebu Firas' kod adlı Suriye İstihbaratı elemanı Asan Asalieh'in, Türkiye'deki bir suikast timi ile bağlantıları tespit edildi. El Muhaberat bağlantılı Murat Özdeş isimli bir şahsın Ebu Firas'tan talimat aldıktan sonra 10 kişiden oluşan bir eylem timi oluşturduğu belirtildi.

HEDEFTE 4 KİŞİ VARDI

Asalieh'in talimatları sonucu kurulan Murat Özdeş'in suikast timinin, o dönemde Hatay'ın Altınözü ilçesi'nde bulunan Apaydın kampında kalan Özgür Suriye Ordusu eski lideri Riyad El Esad'ın da aralarında bulunduğu 4 isme suikast planladıkları ortaya çıktı. Timin Türkiye'de bulunan muhalif üst düzey dört ismin peşinde olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. Raporda, Ebu Firas'ın Hatay'da planladığı eylemler tüm detaylarıyla yer aldı.

Yayladağı'ndan 54 kez geçmiş

Rapor öncesi yapılan istihbari çalışmalara göre, Ebu Firas'ın Hatay'ın Yayladığı Sınır Kapısı'ndan 54 'defa Türkiye'ye giriş-çıkış yaptığı belirtildi. Bunun üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü'nün 31 Ekim 2012 tarihinde Firas'a yönelik teknik takip başlattığı kaydedildi. Hatay'da bulunan sevgilisine kendisini zengin bir işadamı olarak tanıtan Asalieh'in bazı bağlantılarının deşifre olduğunu düşündüğü için genç sevgilisini Suriye'ye çağırdığı ifade edildi.

Öte yandan Ebu Firas'ın irtibatlı olduğu ve eylem hazırlığında olan 8 kişi 21-22 mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonda yakalandığı belirtildi.

11 yıl önce