|

Fırlayan kamyon tekeri evin duvarını yıktı

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde kamyondan fırlayan teker, bir evin duvarını yıktı. Çarpmanın etkisiyle evin bazı camları da kırıldı.

Aa
00:00 - 10/02/2013 Pazar
Güncelleme: 12:59 - 10/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Fırlayan kamyon tekeri evin duvarını yıktı
Fırlayan kamyon tekeri evin duvarını yıktı

Edinilen bilgiye göre, taş ocağından taş yükleyen Metin Çelik idaresindeki 55 K 9696 plakalı kamyon, 

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına taş taşıdığı sırada fırlayan tekeri bir evin duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle evin bir odasının duvarı yıkılırken, evin bazı camları da kırıldı. 

Konu ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan ev sahibi Ertuğrul Gazi Gönül, olayın sabah saat 8.00 sularında olduğunu ve tekerin evin duvarına çarptığı sırada uyuduklarını belirtti. 

Patlama sesi ile uyandıklarını belirten Gönül, olayı şöyle anlattı:

''Sabah erken saatlerde uyuyorduk. Bu sırada korkunç bir patlama oldu. Önce bomba patladığını düşündük ve hemen yatağımızdan fırlayarak dışarı koştuk. Baktık ki bir odamızın duvarı yıkılmış ve camlar zarar görmüş. Olay sırasında şoke girdik ve çok şaşırdık. Sonradan anladık ki bir kamyon tekeri evimizin duvarına zarar vermiş. Lastik kamyondan fırlamış, karşıdaki bariyerlere vurup evimizin duvarına çarpmış. Durumu hemen yetkililere bildirdik. Yetkililer gelerek gerekli tutanağı tuttu. Olayı maddi kayıpla atlattığımız için şanslıyız.''

"Bizi duvarın dibindeki çekyat korudu"

Olayda kendilerini duvar dibindeki çekyatın koruduğunu söyleyen Gönül, şöyle devam etti:

''Bu olaydan çocuklarım, eşim ve ben çok ciddi bir yaralanmayla karşı karşıya kalabilirdik. Ancak kamyon tekeri evin duvarına çarptığında duvar dibindeki çekyat bu tekerin aynı hızla içeri girmesini engellemiş, çekyat adeta bir set görevi yaparak bizi korudu.''

11 yıl önce