|

Firuz Kırış ABD'ye kaçtı

Başbakanlıktaki kripto skandalının kahramanı Firuz Kırış'ın ABD'ye kaçarken yanında gizli bilgileri de götürüp götürmediği bilinmiyor.

Yeni Şafak
00:00 - 9/10/2001 Salı
Güncelleme: 16:34 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakanlık Güvenlik İşleri Başkanı iken Başbakanlığa ait kriptoları ticari amaçla kullandığı gerekçesiyle görevinden alınan Emekli Albay Firuz Kırış'ın, ABD'ye kaçtığı ortaya çıktı. Kırış'ın görevinden alındıktan sonra makam odasına çıktığı, buradan özel eşyalarıyla birlikte bazı özel dosyaları da aldığı tesbit edildi. Olayın diğer bağlantıları araştırılırken, Firuz Kırış'ın Türkiye'den kaçması, "skandal içinde skandal" olarak değerlendirildi.

Türkiye, Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı ve bazı İsrail firmalarıyla ticari ilişkileri olduğu Başbakanlıkça yapılan yazılı açıklama ile de doğrulanan Firuz Kırış'ı elinden kaçırdı. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ifadesi dahi alınamayan Kırış'ın, Amerika'ya kaçarken yanında önemli miktarda para da götürdüğü belirtiliyor, ancak gizli belgeleri götürüp götürmediği bilinmiyor. Kaçması ile hakkındaki iddiaları güçlendiren Kırış'ın görevden alınmasına ilişkin kararname jet hızıyla Çankaya'ya gönderilmiş, ardından da onaylanmıştı. Görevden alındığına ilişkin kararnamenin onaylandığını öğrenen Kırış'ın iki saat makamında kaldığı ve bazı dosyaları beraberinde götürdüğü öğrenildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce