|

Fischer, Le Figaro için Türkiye'yi yazdı

Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Türkiye'nin modernleşmesi ve demokratikleşmesinin, bölgeye istikrar ihracat edilmesine katkıda bulunacağını ve İslam dünyası için önemli bir model oluşturacağını belirtti.

Aa
00:00 - 2/10/2006 Pazartesi
Güncelleme: 18:36 - 2/10/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
Fischer, Le Figaro için Türkiye'yi yazdı
Fischer, Le Figaro için Türkiye'yi yazdı

Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Le Figaro gazetesine yazdığı makalede, Türkiye'nin AB'nin siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri stratejilerinde her zaman önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bölge güvenliğindeki rolüne de dikkati çeken Fischer, Avrupa'nın Türkiye'nin stratejik önemini görmezlikten gelmesininse büyük bir yanlışlık olacağını belirtti ve “bunun Avrupa'nın çıkarına da aykırı olduğunu” yazdı.

Fischer, Türkiye'nin önemini görmek için Irak, İran, Orta Doğu, Suriye, Kafkasya ve Orta Asya'daki krizlere bakılmasının yeterli olduğunu belirtti.

AB Komisyonunun kasım ayında yayımlayacağı rapora da dikkati çeken Fischer, AB'nin Türkiye'den Ankara protokolünün gereklerini yerine getirmesini isterken, kendisin de KKTC'ye yönelik izolasyonların kaldırılması yolunda verdiği sözleri tutmamasını eleştirdi.

AB'den uzaklaşacak bir Türkiye'nin Rusya ve İran'la ittifak yapmaya zorlanabileceğini vurgulayan Fischer, Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerde bir krizin iki tarafın da çıkarına olmadığını hatırlattı.

18 yıl önce