|

Fortune dergisinde Turkcell haberi

Turkcell, ABD merkezli Fortune dergisinde özel bir habere konu oldu.

Aa
00:00 - 10/11/2011 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 10/11/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Fortune dergisinde Turkcell haberi
Fortune dergisinde Turkcell haberi

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'le yapılan röportaja da yer verilen ve 'Turkcell nasıl dünyanın en hızlı altyapılarından birini kurdu?' başlığıyla yayınlanan makalede, 'Turkcell'in 3G şebekesi, ABD dahil 53 gelişmiş ülke içinde en hızlısı' ifadesi kullanıldı.

Altyapı yatırımlarıyla Türkiye'nin dünyaya örnek teşkil edebileceğinin vurgulandığı makalede, Turkcell Superonline'ın fiber internet yatırımlarının teknolojik gelişim açısından önemine dikkat çekildi.

Turkcell'in sadece seste değil, akıllı telefon ve hızlı internet pazarlarında da yatırım yapmakta olduğu ve Ciliv'in de bu alanlarda büyüme öngördüğü ifade edilen makalede, Ciliv'in genel müdür koltuğuna oturduğu günden bugüne Turkcell'in Türkiye ve diğer bölgelerdeki 8 ülkede toplam abone sayısının 44,9 milyondan 61,7 milyona yükseldiği belirtildi.

Fortune'un makalesinde Türkiye ve Turkcell'in 'İpek Yolu'ndan 'Fiber Yolu'na' dönüşüm süreci de '28 bin kilometrelik ve milyonlarca dolarlık agresif yatırımın sonucu' olarak nitelendirildi.

12 yıl önce