|

Fotoğraf çekerken kayalıktan düştü

Buca’da dağlık alandaki tırmanış sırasında fotoğraf çekmek isteyen Leyla Kara, 16 metre yükseklikten düşerek feci şekilde can verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 23:58 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Fotoğraf çekerken kayalıktan düştü
​Fotoğraf çekerken kayalıktan düştü

İzmir’in Buca ilçesinde tırmanış sırasında arkadaşlarının fotoğrafın çekmek isteyen dağcı Leyla Kara canından oldu. Yaklaşık 5 yıldır dağcılık sporu ile ilgilenen 33 yaşındaki Leyla Kara, cumartesi günü arkadaşlarıyla Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi’ndeki Gürlek Vadisi mevkisine gitti. Burada kamp yapan grup, önceki gün sabahın erken saatlerinde sırayla tırmanışa geçti.

DENGESİNİ KAYBETMİŞ

Dağlık alandaki tırmanış sırasında arkadaşlarının fotoğrafını çekmek isteyen Leyla Kara, bastığı kayanın kaygan olması sebebiyle dengesini kaybederek 16 metre yüksekten düştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Kara’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kara’nın cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

BAŞINI KAYAYA ÇARPTI

Adnan Menderes Havalimanı’nda özel bir şirkette çalışan Kara’nın dayısı Mehmet Ergin, yeğeninin doğa aşığı bir sporcu olduğunu ve tırmanış sporuyla 6 yıldır uğraştığını söyledi. Yeğeninin, cumartesi günü de arkadaşlarıyla Kaynaklar Mahallesinde kamp kurduğunu anlatan Ergin, ‘’Tırmanışa geçmişler. Bu sırada tam nasıl oldu bizde bilmiyoruz ama kaymış düşmüş. Başını kayaya çarpmış. Grupta doktor bir arkadaş varmış ilk müdahaleyi yapmış ama nabız alamamış. Hayat dolu genç bir kızdı. Dağcılık sporunu çok severdi ve tatillerde hafta sonları fırsat buldukça giderdi’’ dedi.

#Buca
#Leyla Kara
7 yıl önce