|

Fotoğraflar dünyayı harekete geçiriyor

45 yıl önce ABD uçaklarının attığı napalm bombasından kaçarken çekilen fotoğrafıyla Vietnam Savaşı’nın sembolü olan Kim Phuc, "Bu tür fotoğrafar dünyayı harekete geçirmek için bir uyarıcı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Vietnam Savaşı sırasında, henüz 8 yaşında iken ABD uçaklarından atılan napalm bombalarından çırılçıplak kaçarken çekilen fotoğrafıyla savaşın sembolü olan bugün 53 yaşındaki BM iyi niyet elçisi Kim Phuc, İstanbul'a geldi.



Gazetecilerin sorularını cevaplayan Phuc, İstanbul'daki 38'i polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının kendisini derinden sarstığını söyledi. İnsanların terör saldırılarına maruz kaldıklarında çok acı çektiğini vurgulayan Phuc, “İstanbul'daki bu terör saldırısını duyduğumda dehşete kapıldım, böyle zamanlarda insanların çektiği acılar beni derinden etkiliyor. Her kim bu tür terörist saldırılara maruz kalıyor, inanın benim yüreğim onlarla birlikte atmaya başlıyor, onların üzüntüsünü en derinlerimde hissediyorum. Bir kez daha bu saldırılar tekrar etmesin diye elimden gelen ne varsa en iyisini yapmak istiyorum. dedi.


Suriye'deki savaş, özellikle son günlerde Halep'te meydana gelen katliamın ortaya çıkan fotoğraflarıyla ilgili konuşan Puch, kendisinin de benzer bir durumda fotoğrafının çekildiğini belirtti.



Kıyıya cesedi vuran Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafının kendisinde derin izler bıraktığını kaydeden Puch, “Aylan Kurdi bebeği gördüğümde içim parçalandı. Bu tür fotoğraflar, dünyayı harekete geçirmek için bir uyaran oluyor. İtici bir güce sahip. Uluslararası örgütleri ayaklandırıyor" şeklinde konuştu.


#Vietnam Savaşı
#Kim Phuc
7 yıl önce