|

Fotoğraflar kaldırıldı

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, basın özgürlüğünün ihlal edildiği ülkeler haritasından aralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun potresinin de bulunduğu fotoğrafları kaldırıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 11/05/2002 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, bir garda sergilediği haritadan, aralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun portresinin de bulunduğu fotoğrafları kaldırdı.Örgüt, Fransız Devlet Demiryolu İşletmesi'nin uyarısı üzerine, Saint Lazare tren istasyonunda açtığı sergiyi kaldırmayı kararlaştırdı.

Konuyla ilgili olarak soruları yanıtlayan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü temsilcisi, Fransız demiryolları işletmesinin, yolcuların güvenliği için serginin kaldırılmasını kendilerinden talep ettiğini bildirdi. Temsilci, haritalardaki fotoğrafların dün kaldırıldığını, ayın 15'ine kadar sergilenmesi planlanan haritanın ise bugün kaldırılacağını bildirdi.

Sınır tanımayanlara tepki yağıyor

Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na karşı tutumu nedeniyle Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Garcia'ya bir mektup gönderdi. Mercan, Garcia'ya gönderdiği mektupta, "Biz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun fotoğrafının yerde sergilenmesini, sadece kendisine karşı değil, Türk halkına yapılmış tecavüz olarak görüyoruz.

Biz nereden gelirse gelsin, ordumuz dahil tüm kurumlarımıza yapılan bu tür saldırıları hep lanetledik ve lanetleyeceğiz" dedi. Öte yandan DYP İstanbul İl Gençlik Kolları da Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nü Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Marmara Grubu Başkanı Dr. Akkan Suver ise Türkiye'nin AB Konvansiyonel çalışmalarında, devlet ve diplomasi geleneklerine uygun, yapıcı ve uzlaşmacı bir yaklaşım sergilerken, Fransa'nın Türk Silahlı Kuvetleri adına çirkin bir davranış sergilediğini söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce