|

FOX TV'de konuşan Murat Yetkin deprem bölgesindeki STK'ları hedef aldı: Entarili sarıklılar nerede?

Gazeteci Murat Yetkin, Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan STK'ları hedef aldı. FOX TV'de konuşan Yetkin, "Ne oluyor hafızlık kursunu bitirdiği zaman ordu gibi resmi geçit yapan entarili sarıklılar. Nerede onlar?" ifadelerini kullandı.

00:42 - 15/02/2023 Wednesday
Güncelleme: 00:43 - 15/02/2023 Wednesday
Yeni Şafak
Murat Yetkin.
Murat Yetkin.

Kahramanmaraş merkezli 7.7'lik depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan STK'lar, yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Bölgedeki çalışmalara leke sürmek isteyen bazı muhalif gazeteciler ise buldukları her fırsatta STK'lara yönelik karalayıcı sözler sarf ediyor. Bunun son örneği FOX TV ekranlarında yaşandı.

'Entarili sarıklılar nerede?'

Yardım için seferber olan STK'ları hedef alan gazeteci Murat Yetkin
, "Madenciler var gönüllü olarak gittiler. Bütün Sivil toplum örgütleri var, öğrenci dernekleri var herkes var. Ne oluyor hafızlık kursunu bitirdiği zaman ordu gibi resmi geçit yapan entarili sarıklılar. Nerede onlar?"
dedi.

'Ancak sala okunurken mi ortada olacaklar?'

Yetkin, sözlerinin devamında "Bir işin ucundan tutamazlar mı neredeler? Ancak sala okunurken mi ortada olacaklar. Hayat kurtarmak yerine öldükten sonra mı ortaya çıkacaklar. Bunları açıkça konuşmamız lazım artık? Onu konuşma bunu konuşma yetti ya." ifadelerini kullandı.

Bölgede faaliyet gösteren STK'lar şöyle:



#Murat Yetkin
#FOX TV
#STK
#Deprem
1 year ago