|

Fransız şirketini aldı Manas destanı yazdı

Türk işadamı Alphan Manas, 1920 yılından bu yana faaliyet gösteren Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez ile ilgili ' Satın alma ön anlaşması' imzaladıklarını açıkladı

00:00 - 20/03/2010 samedi
Güncelleme: 22:33 - 19/03/2010 vendredi
Yeni Şafak
Fransız şirketini aldı  Manas destanı yazdı
Fransız şirketini aldı Manas destanı yazdı

Türk iş adamı Alphan Manas, 1920 yılından bu yana faaliyet gösteren Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez ile ilgili “satın alma ön anlaşması” imzaladıklarını, anlaşmanın bu ayın sonuna kadar geçerli olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Manas'ın Fransız şirketi için 20 milyon avro teklif ettiği duyurulmuştu. Manas, Heuliez ile daha önceden prensip anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, “Biz bir satın alma ön anlaşması imzaladık. İmzaladığımız satın alma ön anlaşması bu ayın sonuna kadar geçerli” dedi.

ÜRETİM TÜRKİYE'DE

Şirketi hukuksal ve mali açıdan incelediklerini, bunun sonucunda rapor hazırlanacağını belirten Manas, hazırlanacak raporlar doğrultusunda karar vereceklerini söyledi. Manas, Heuliez'i satın almaları halinde Türkiye'de üretim yapacaklarının altını çizerek, “Türkiye'de üretim olmadan Fransa'da bir firmanın hisse senedini veya şirketini almışız fark etmez. Bizim yola çıkışımız zaten Türkiye'de üretim yapmak. Tabii orada şirket de önemli. Firmaya yatırım yapmak, bütün her şeyini Türkiye'ye çekmek demek değil. Biz bu konuda zaten onlara güvence veriyoruz” dedi.

Heuliez'de 30 milyon avroluk sermaye artırımı konusunda da Manas, satın almanın gerçekleşmesi durumunda bu sermaye artırımının yüzde 55'ine denk gelen 15-16 milyon avro civarındaki kısmının kendileri tarafından karşılanacağını kaydetti.


Araba firmaları bu işe atlar

Şu ana kadar Türk yatırımcılardan çok az ilgi olduğuna dikkati çeken Manas, “Nedeni şu anda herkesin elektrikli arabaya bakışı soru işareti şeklinde. Büyük firmalar bu tip konularda çok fazla ön planda durmak istemiyorlar. Çünkü ilgi olmadığı takdirde kötü duruma düşmek istemiyorlar. Ancak teknolojik olarak elektrikli araçların geçmişte ele alındığı yıllar belki bunun için çok uygun değildi. Bir anda ses duyulur, ondan sonra bütün araba firmaları bu işe atlarlar. Elektrikli arabalarda da böyle olacağını düşünüyorum.





il y a 14 ans