|

Fuhuş çetesine darbe

Romanya'dan iş vaadiyle getirdikleri kızlara fuhuş yaptırdıkları iddia edilen biri bayan toplam 5 kişi hakkında "örgütlü olarak insan ticareti ve pasaportta sahtecilik yapmak" suçlarından hapisleri istendi.

Yeni Şafak
00:00 - 3/07/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:39 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Romanya'dan iş bulmak için getirilen 17 yaşındaki A.C isimli kızın şikayeti üzerine yaptığı soruşturmayı tamamladı. İnsan ticareti yaparak fuhuş yaptırdıkları belirlenen, biri bayan 3'ü Romanya uyruklu olmak üzere toplam 5 kişi hakkında "cürüm işlemek için teşekkül meydana getirmek, insan ticareti ve pasaportta sahtecilik yapmak" suçlarından 8'er yıl hapis istendi. Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, haklarında iddianame hazırlanan Fevzi Yeşil, Cemal İzgi, Romanya uyruklu A.C, Gheorghe Relu Rotaru ve Anton Chelaru Gıca isimli sanıkların Romanya'dan 7 kızı eğlence yerleri ve diskoda bol kazanma vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri belirtildi.

Kızlardan birinin yaşı küçüktü

Fevzi Yeşil ve Cemal İzgi'nin, kızları Beyoğlu'nda bir otele yerleştirdikten sonra fuhuş yaptırdıkları belirtilen iddianamede, D.A isimli kızın suç tarihinde yaşınınküçük olduğu da belirtildi. Mağdurlara ait pasaportların vizelerinin, sahte olarak düzenlendiği de belirtildi. Cürüm işlemek için teşekkül meydana getirmek, insan ticareti yapmak ve pasaportta sahtecilik suçundan sanıkların 8'er yıl hapis istemiyle kamu adına yargılanmaları talep edildi. 5 zanlı önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacaklar.

  • MEHMET KÖPÜKLÜ / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce