|

Furkan Doğan'ın babası Başbakan Başdanışmanı oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık Başdanışmanları olarak görevlendirdiği 9 isim arasında biri dikkat çekti. Mavi Marmara katliamında şehit edilen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan da başdanışman olarak görevlendirildi.

Yeni Şafak
21:40 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 19:44 - 5/01/2016 Salı
Diğer

Başbakanlık Başdanışmanı olarak görevlendirilen 9 isim Resmi Gazete'de yayınlandı. Yazar ve akademisyen Süleyman Seyfi Öğün, edebiyatçı İskender Pala, eski milletvekili, yazar ve Akiller heyetinden Muhsin Kızılkaya, yine Akiller heyetinden Yılmaz Ensaroğlu, akademisyen Mustafa Şen, ilahiyatçı Ömer Faruk Korkmaz, sosyolog ilahiyatçı Necdet Subaşı, Kayseri Milletvekili akademisyen Ahmet Doğan, geçici hükümette Ulaştırma Bakanlığı yapan Feridun Bilgin yeni Başbakan Başdanışmanları oldu.



Başbakan Davutoğlu, A Takımı'nı entelektüel isimlerden oluştururken bir isim özellikle dikkati çekti. O isim AK Parti eski Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan'dı. Ahmet Doğan, İsrail'in saldırdığı Mavi Marmara gemisinde şehit düşen Furkan Doğan'ın babası. 18 yaşında şehit edilen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan'ın Başbakanlık Başdanışmanı olarak görevlendirilmesinde hem akademik birikimi hem de Furkan Doğan'ın anısı etkili oldu.


Ahmet Doğan kimdir?

Kayseri doğumlu olan Ahmet Doğan, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Erciyes Üniversitesi'nde, Doktorasını ise Ankara Üniversitesi'nde yaptı. Erciyes Üniversitesi İİBF'de yardımcı doçentlik görevini yaparken istifa etti. Aynı üniversitede çeşitli kademelerde yöneticilik görevi yapan Doğan, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyesi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Ahmet Doğan, 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmedi.


#furkan doğan
#ahmet doğan
#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
8 yıl önce