|

Gabriel nazi subayı gibi

Suç işleyip işlemediklerine bakılmaksızın İslamcılar'ın sınırdışı edilmesini isteyen Gabriel, aralarında IGMG'nin da bulunduğu tüm kuruluşlara yasak getirilmesini istedi

Yeni Şafak
00:00 - 14/10/2001 Pazar
Güncelleme: 16:38 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Sigmar Gabriel, "aşırı dincilerin bir an önce sınırdışı" edilmeleri gerektiğini söyledi. Gabriel, Focus dergisine yaptığı açıklamada, "Ağır suç işlemeseler bile aşırı dincileri sınırdışı edebilmemiz için yeni bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu insanlara Almanya'da ihtiyacımız yok. Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde ülkelerine göndermemiz lazım" dedi. Federal İçişleri Bakanlığı'ndan, İslami Cemaat ve Cemiyetleri Birliği (ICCB), Hamas, İslami Cihad ve İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) örgütlerinin yasaklanmalarını ve üyelerinin sınırdışı edilmelerini talep edeceklerini belirten Gabriel, "Bu örgütler nefret ve kin kusuyor. Usame Bin Ladin'e sempati duyuyor" iddiasında bulundu.

Öfkeden yumruklarımı sıktım

Gabriel ayrıca, "Anayasayı Koruma Dairesi tarafından bu örgütler hakkında hazırlanan raporları okudukça, öfkeden cebimde yumruklarımı sıktım" sözlerini sarfetti. Barışsever Müslümanlar'ın Alman toplumuna daha iyi uyum sağlaması için eyaletteki okullarda İslam din dersi verilmesini kararlaştırdığını söyleyen Gabriel, "Din dersi eyalet hükümetinin denetiminde ve Almanca olarak verilecek. Böylece kontrol edemediğimiz Kur'an kurslarına karşı bir denge sağlamış olacağız" diye konuştu.

Banka hesapları araştırılıyor

Öte yandan, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Fritz Behrens, terörist örgütlerin maddi kaynaklarını kurutmak amacıyla çok sayıda banka hesabının ayrıntılı şekilde araştırıldığını söyledi. Behrens, "Mali soruşturmacıların buldukları deliller, aşırı dinci teröristlerin yargılanmasında faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANLAR 40 YILDIR AVRUPA'DA YAŞIYOR

Merkezi Federal Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan İnsan Onuru ve Hakları Örgütü (HDR) Başkanı M. Yılmaztürk, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar'ın aşağılanmasından vazgeçilmesini istedi. Medeni dünyanın son alayda gösterdiği kararlılığı Filistin, Bosna ve Çeçenistan'da göstermediğine dikkat çeken Yılmaztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Müslümanlar yaklaşık 40 seneden beri Avrupa'da yaşıyorlar. Bugüne kadar Müslümanlar tarafından Avrupa'da 11 Eylül saldırılarına benzer hiçbir saldırı gerçekleşmemiş. Bugüne kadar hâlâ olayların arkasında asıl kimin bulunduğu meçhul iken, ABD hemen ilk günden itibaren saldırının arkasında Usame bin Ladin ve onun dünya çapında faaliyet gösteren örgütünün bulunduğunu dünya kamuoyuna açıkladı. 1993 senesinde Oklahoma'da gerçekleşen saldırının arkasında da önce Usame bin Ladin'in saklandığını söylediler. Sonradan bu olayı bir Vietnam-zedenin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yüzyıllar önce Amerika'ya gelerek orada yaşayan yerlileri öldürerek ve sağ kalanları da kısmen bugüne kadar kamplarda tutarak o ülkeyi işgal edenler bugünün ABD'si değil mi? Taş atan çocuklara karşı en ağır ve modern silahlarla İsrail'i donatanların başı ABD değil mi?"


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce