|

Gasp edilen polisin isyanı

Kardeşi Mehmet Şeritlioğlu ile Bağcılar'daki evine giderken yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğrayan polis memuru Mahmut Şeritlioğlu, hastaneye kaldırıldı. Şeritlioğlu, "Beni tinerciler gasp etti. Halimi çekin, İstanbul'u görün" dedi.

Cihan
00:00 - 9/11/2006 Perşembe
Güncelleme: 09:01 - 9/11/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Gasp edilen polisin isyanı
Gasp edilen polisin isyanı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mahmut Şeritlioğlu, kardeşi Mehmet Şeritlioğlu ile Bağcılar'daki evine giderken yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğradı. Polisi ve kardeşini tekmeleyen, sopalarla döven ve bıçak çeken saldırganlar Şeritlioğlu kardeşlerin paralarını, cep telefonlarını ve Mahmut Şeritlioğlu'nun tabancasını gasp ettikten sonra havaya tek el ateş ederek kaçtı. Meslektaşlarınca hastaneye kaldırılan Şeritlioğlu çıkışta, "Beni tinerciler gasp etti. Halimi çekin, İstanbul'u görün" dedi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 00.30 sıralarında Bağcılar Maslakçeşme Caddesi üzerinde meydana geldi. Polis memuru Mahmut Şeritlioğlu, dün Kilis'ten ziyarete gelen kardeşi Mehmet Şeritlioğlu ile birlikte dolaşmak için dışarı çıktı. Bağcılar'da dolmuştan inen polis memuru ve kardeşi, Maslakçeşme Caddesi'ndeki benzin istasyonundan sigara aldı ve eve doğru yürümeye başladı.

15 KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRADI

Şeritlioğlu ve kardeşinin yanına gelen 15 kişi, ellerindeki sopa ve bıçaklarla saldırdı. Silahını çeken Şeritlioğlu, yediği sopa darbeleri ve tekmeler sonucu yere yığıldı. Polisin cep telefonunu, paralarını ve beylik tabancasını gasp eden saldırganlar havaya tek el ateş ettikten sonra koşarak uzaklaştı. Kanlar içerisinde yerde yatan Şeritlioğlu ve kardeşinin yardımına meslektaşları koştu. Ekip otosuna alınan Şeritlioğlu ile kardeşi yakındaki Akademi Kliniği'ne kaldırıldı.

"İSTANBUL'UN HALİNİ GÖRÜN"

Klinikte ilk tedavisi yapılan polis memuru, başına aldığı darbeler nedeniyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Klinik çıkışında, "Beni İstanbul'un meşhur tinercileri gasp etti. İyi çekin, İstanbul'un halini görün" diyen Şeritlioğlu, hastanede gözlem altına alındı. Yaralı meslektaşlarını hastaneye kaldıran polisler, bölgede yaptıkları tüm aramalara rağmen saldırganları bulamadı.

"GASP EDENLERİ İSTESEM VURURDUM"

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi için getirilen Mahmut Şeritoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamak istedi. Ancak bir polis memuru, Şeritlioğlu'nun konuşmasına engel olmak istemedi. Kendisini polis otosuna bindirmeye çalışan meslektaşına tepki gösteren Şeritlioğlu, "Beni gasp eden kişileri istesem vururdum. Hepsini de öldürürdüm. Tinerciler gasp etti beni. On beş kişilerdi. Yasalar bunu gerektiriyordu, bu yüzden silah kullanmadım. Silahımı da maalesef gasp ettiler" dedi.


17 yıl önce