|

GATA'da atla terapi yöntemi

Genelkurmay Başkanlığı ile Engellilere Binicilik ve Atla Terapi Derneği arasında personel eğitimi konusunda protokol imzalandı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/07/2004 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Genelkurmay Başkanlığı ile Engellilere Binicilik ve Atla Terapi Derneği arasında, personel eğitimi konusunda protokol imzalandı . Engellilere Binicilik ve Atla Terapi Derneği Genel Sekreteri Nilüfer Kablan, ilk kez iki yıl önce Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle GATA'da engelli çocukların tedavisi için atla terapi yöntemini uyguladıklarını, imzalanan protokol ile çalışmaları bilimsel olarak sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'de atla terapi yöntemi konusunda insanların henüz yeterli bilince sahip olmadığını, yöntemin genellikle atlı spor merkezlerinde bilinçsiz olarak uygulandığını ifade eden Kablan, atla terapi yönteminin bilimsel olarak ortaya konulması açısından Genelkurmay Başkanlığı ile imzalanan protokolün Türkiye'de ilk olduğuna dikkati çekti. Kablan, projenin ortaya çıkışıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye Binicilik Federasyonu'nda 2002 yılında atla terapi yöntemi konusunda katıldığım sempozyumun ardından Kara Harp Okulu Atlı Spor Eğitim Merkez (ASEM) Komutanlığı'ndan gelen teklif üzerine görüşmelere başladık.

Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle GATA Engelli Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, engelli 18 çocuğu atla terapi uygulamasına dahil ettik. Down sendromu, serebral palsy, ve spina bifida hastalıkları taşıyan çocuklara 4'er aylık 2 dönem halinde tedavi yöntemleri uyguladık."

Eğitim programının 20 Ağustos tarihinde başlayacağını belirten Kablan, kasım ayında ise GATA Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alan engelli çocukların programa dahil edileceğini bildirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce