|

Gazze güvende değilse Ankara da değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in katliamlarına tepki göstererek “Kudüs, Gazze, Halep, Kerkük, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir” dedi. “Bugün Filistin, yarın tüm bölge ve nihayet Türkiye’nin kuşatılması amaçlanıyor” vurgusu yapan Bahçeli, Gazze’yi koruma ve kollama misyonunun Türk milletinin üzerine olduğunu söyledi.

Mehmet Güney
04:00 - 25/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 01:08 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli.
Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gazze güvende değilse Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ülkemize yönelmiş tehditleri kaynağında bertaraf etmek için muazzam bir mücadelenin içinde olduğunu ve yalnız olmadığını vurguladı.

MAHKUM OLURUZ

“Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, altını çizerek belirtiyorum ki Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir. Kadim devlet aklımız ve irademizle devrede olmazsak, siyasi ve diplomatik temaslarımızı askeri caydırıcılıkla desteklemezsek, günü geldiğinde Gazze’deki dramların bir benzerine, Anadolu’da da mahkum olmamız kaçınılmazdır.”

BIDEN KAÇTA OFİSE GİTTİ?

21 Ekim akşamı yaptığı paylaşımı hatırlatan Bahçeli, “Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır” dedi. Bazılarının şahsına yönelik “Önden siz buyurun” şeklinde alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet olduklarını belirten Bahçeli, “Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevzisine girmek için yola revan olmazsam namerdim” diye konuştu. Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Bahçeli, “24 saati Amerika’nın saatiyle özdeşleştirip ‘Neredeydin 24 saat?’ diye soran Amerikan uşakları. Biden saat kaçta dinlenme ofisine gitti?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kuşatılması amaçlanıyor

Gazzelilerin Sina Yarımadası'na, Batı Şeria'da yaşayanların da Ürdün'e sürülmesi için hazırlık yapıldığını ifade eden Bahçeli, “Bugün Filistin, yarın tüm bölge ve nihayet Türkiye'nin kuşatılması amaçlanıyor. Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur. 24 saat dolmuştur. Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır” dedi. BM’nin etkisiz olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “İslam ülkeleri atıl ve aciz şekilde Gazze'nin bombalanmasını izlemektedir. O halde Gazze'yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Gazze'ye gitmek gerekirse de hiç kimse meraklanmasın, Mescid-i Aksa'nın manevi ihtişamıyla, Allah'ın inayetiyle aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz" diye konuştu.



#Devlet Bahçeli
#Politika
#Filistin
7 ay önce