|

Gazze için bir olduk

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için İHH tarafından 81 ilin merkez camilerinde düzenlenen ‘Gazze’ye Yardım Cuması’nda İsrail protesto edildi. Açılan standlarda Gazze için yardım toplandı. Etkinlikte ilk yardım bağışını Gazze’deki ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ sırasında İsrail askerlerince ayağından vurulan 16 yaşındaki yetim kız Meryem Ebu-Matar yaptı.

Talha Menteş
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:20 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 İHH tarafından 81 ilin merkez camilerinde düzenlenen ‘Gazze’ye Yardım Cuması’nda İsrail protesto edildi.
İHH tarafından 81 ilin merkez camilerinde düzenlenen ‘Gazze’ye Yardım Cuması’nda İsrail protesto edildi.

Türkiye'nin 81 ilinde bulunan merkez camiilerinde Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 'Gazze'ye Yardım Cuması' etkinliği düzenlendi. İstanbul'daki etkinlik çerçevesinde Fatih Camisi'nde bir araya gelenler sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye karşı uyguladığı insanlık dışı ambargoyu protesto etti. Etkinlikte açılan standda Gazze için yardım da toplandı. Yardım standına ilk bağışı Gazze Şeridi'nde düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" esnasında İsrail askerlerince ayağından vurulan 16 yaşındaki yetim Meryem Ebu-Matar yaptı.

TÜRKİYE VE FİLİSTİN BİR EL OLACAK

Matar, "Biz İsrail adında bir devleti tanımıyoruz. Bu korkak işgalciler çocuklardan ve taşlardan korkuyorlar. O yüzden dünyadaki kadınlar şöyle diyorlar; 'Türkiye ve Filistin devleti bir el olacaktır. İşgalciler ne yaparlarsa yapsınlar başarayamayacak. Çünkü biz bir olacağız, Kudüs Filistin'in başkentidir. Kudüs Filistinlilerin başkentidir. Tüm Türk kardeşlerime ve Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


BİR GÜN KUDÜS’E YÜRÜYECEĞİZ

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da şunları söyledi: "Vatan bütün İslam coğrafyasıdır. Hepsini koruyacağız ve gerekirse canımızı vereceğiz. Gazze konvoyunu, Mavi Marmara'yı gerçekleştirdik şimdi de Kudüs'e yürüyeceğimiz günü bekliyoruz. Artık liderlerden beklentimiz yok. Ne yazık ki bir Türkiye ses veriyor. Başkası ses vermiyor. Artık halka dönüş zamanıdır. Artık halkın meydanlara inme zamanıdır"


Adeta açık cezaevi gibi

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'nin açık bir cezaevi olduğunu belirterek, insanların ölüme terk edildiğini söyledi. Yıldırım, "12 yıldır uygulanan ambargo kalkmadı ve 4 binden fazla acil ameliyat edilmesi gereken insan var" dedi. Filistin'lilerin 30 Mart'ta başlattığı Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde yaralanan ve şehit olanlardan özür dileyen Yıldırım, "Yüreğimiz yanıyor, sizinle beraber gelip şehit olamadık"şeklinde konuştu.

#Filistin
#İstanbul
6 yıl önce