|

Gazze için diplomasiye devam

İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırıma varan saldırılarının sona ermesi için ilk günden bu yana yoğun diplomasi yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale ve İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'la görüştü. Slovenya, Lüksemburg ve Finlandiya büyükelçileri Erdoğan’a güven mektubu sundu.

04:00 - 2/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:40 - 2/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı kabul etti.

İsrail’in katliamlarının son bulması için ilk günden itibaren diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün de Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı kabul etti. Erdoğan ilk olarak Tekale ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmeye TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Erdoğan’ın Abdullahiyan’la yaptığı yaklaşık 1 saatlik görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail’in saldırılarının son bulması için yapılabilecekler de görüşüldü.

3 ELÇİDEN GÜVEN MEKTUBU

Öte yandan Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber ve Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektuplarını sundu. Külliye’deki kabullerde, hatıra fotoğrafı çektirildi.



#İsrail
#Gazze
#Recep Tayyip Erdoğan
#Politika
6 ay önce