|

Gazze''ye selam Bangladeş''e uyarı

İsrail''in Gazze katliamının yanı sıra aralarında 91 yaşındaki Ghulam Azam''ın da bulunduğu Cemaat-i İslami yöneticileri için Bangladeş iktidarı tarafından idam sehpalarının kurulması dün Kadıköy''de binlerce kişi tarafından protesto edildi. Saadet Partisi tarafından düzenlenen mitingde ''zulme karşı birleşin'' çağrısı yapıldı

İstihbarat Servisi
00:00 - 3/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:20 - 3/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Gazze''ye selam Bangladeş''e uyarı
Gazze''ye selam Bangladeş''e uyarı

Saadet Partisi (SP), Bangladeş'te Cemaati İslami üyelerine verilen idam cezalarını ve İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları protesto etmek amacıyla dün Kadıköy''de miting düzenledi. Binlerce kişi ''Yeni Bir Dünyaya Çağrı'' mitingi için Kadıköy İskele Meydanı''nda bir araya geldi. Filistin bayrakları taşıyan ve ''Kahrolsun İsrail'' ve ''Allah''ın gazabı zalimleri boğacak'' sloganları atan grup arama noktalarından geçerek miting alanına ulaştı.

İSRAİL ELİ SAPANLI ÇOCUĞA YENİLDİ

Saat 12.00''da başlayan mitingde Kalabalığa hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ''Bu meydandan yükselen ses, dünyanın bütün zalimlerine korku salacak, mazlumlarına umut olacaktır. Karanlığın en yoğun olduğu an, şafağın en yakın olduğun andır. İşte bugün sancağın kalktığı şafağın söktüğü gündür. Kadıköy Meydanı''ndaki bu onurlu duruşunuzdan aldığım cesaretle bir kez daha haykırıyor ve ilan ediyorum; savaş yerine barışın, zulmün yerine adaletin, sömürü yerine hakça paylaşımın hâkim olduğu yeni bir dünya er ya da geç kurulacaktır. İşte Gazze. Dünyanın en donanımlı uçaklarına, tanklarına ve füzelerine sahip İsrail, eli sapanlı, yüreği imanlı, Gazzeli çocukların karşısında mutlak bir yenilgi almıştır'' diye konuştu.

İSLAM ÜLKELERİNDE FERYAT

Müslümanların zulüm ve baskı altında olduklarını ifade eden Kamalak, ''Bugün nereden kesif bir duman yükseliyorsa orası bir İslam ülkesidir. Nereden feryatlar, imdat çığlıkları yükseliyorsa orası bir İslam ülkesidir. Bugün nerede kan ve gözyaşı varsa, nerede bir kuşatma, bir işgal varsa orası bir İslam ülkesidir. Yanan can Müslüman''ın canı, akan kan Müslüman''ın kanıdır'' dedi.

Ghulam Azam''a özgürlük talebi

Mitingde Bangladeş İslami Çatroşibir Partisi Genel Başkanı Delwar Hosen tarafından gönderilen mektup okundu. 91 yaşındaki Ghulam Azam''ın da bulunduğu Cemaat-i İslami partisi yöneticilerinin Hindistan destekli iktidar partisi tarafından idama sürüklendiği ülkeden gelen mektupta, ''Bütün Müslümanlar aynı sıkıntılı süreci yaşıyor. İslam''a karşı bu zulüm şuna kanaat getiriyor ki, Bangladeş''in geleceği de İslam''ın olacaktır. Ümmet, zalimler geri çekil diyecektir. Saadet Partisi''ne bu mitingden dolayı teşekkür ederim'' ifadeleri yer aldı. Mektubun ardından sanatçı Ammar Acarlıoğlu ezgiler seslendirdi.


11 yıl önce