|

'Geçen sene 82 yaptık, bu sene hedef 83'

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Selçuk Şahin, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yeni sezonda da şampiyon olacakları belirterek, “Geçen sene 82 puan yaptık, bu sene hedef 83 puan.” dedi.

Cihan
00:00 - 18/08/2011 Perşembe
Güncelleme: 14:37 - 18/08/2011 Perşembe
Yeni Şafak
'Geçen sene 82 yaptık, bu sene hedef 83'
'Geçen sene 82 yaptık, bu sene hedef 83'

Sarı - lacivertli ekibin Almanya'da devam eden kamp çalışmalarında bugün yapılan sabah antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Selçuk Şahin, ligde bu sezon geçen sezonun altında bir performans göstermemeleri gerektiğini belirterek, "Geçen sene 82 puan yaptık bu sene hedef 83 puan ve tekrar şampiyonluk. Bu kadar spekülasyondan sonra bu sene yüzde 100 şampiyon olmalıyız." dedi.


Kampı ve takımın yeni oyun sistemini değerlendiren Selçuk, Şampiyonlar Ligi hedefleri hakkında da konuştu. Selçuk Şahin, Almanya kampındaki Fenerbahçe, bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak kamp hakkında konuşan Selçuk, "Kampın 4. günü. Her şey yolunda. Daha önce de kamp olmuştu, bu ikinci kamp dönemi. Normal kamp dönemi gibi çalışmalar devam ediyor. Ağır çalışmalar yapıyoruz. Bir tane de hazırlık maçı oynadık. 100'de 100 hazır olmadığımız için, orada istediğimiz her şeyi yapamadık ama kazanmayı bildik. Ama daha 3 - 5 antrenman ve bir maçla bir şey ortaya koyamayız." dedi.


HAK ETTİĞİMİZ BİR ŞEYİ ELİMİZDEN ALAMAZLARDI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun son aldığı kararlarla ilgili görüşü sorulduğunda ise Selçuk Şahin, "Açıkçası bizim için çok fazla bir şey değişmedi. Ne çok sevindik ne de tepki gösterdik.' diyerek şöyle devam etti: 'Çünkü elimizde hak ettiğimiz bir şey vardı ve hak ettiğimiz bir şeyi elimizden alamazlardı. O nedenle çok sürpriz olmadı bizim için ve de bir sevinç yaşamadık. Ancak karar alınmasını bekliyorduk ve bu bir karar alınmasıyla rahatladık. Aksi bir karar camia olarak beklemiyorduk. Artık futbol konuşulmalı ama hala her gün bir şeyler yazılıp çiziliyor. Kimse ne olduğunu bilmeden, yorumlar yapılıyor. Zaten bu işi bilenler kararları vereceklerdir. O nedenle bu konunun kapatılması lazım. Sürekli gündeme getirilmesinden rahatsızız. Bu konu bizim için bitmiştir. Artık fikstür çekilecek ve maçlar başlayacak. Lige ve Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanıyoruz. Bunun dışında fazla bir şey düşünmüyoruz." Ligdeki hedefler konusunda görüşlerini belirten Selçuk Şahin, "Geçen senenin altına düşmemeliyiz. Geçen sene 82 puan yaptık bu seneki hedef 83 puan ve tekrar şampiyon olmak. Nasıl mücadele ettiğimizi herkes sahada görecek, maçlar başladığında. Bu sene bu kadar spekülasyondan sonra yüzde 100 şampiyon olmamız ve onu ne kadar hak ettiğimiz göstermemiz lazım.' dedi. Şahin, Avrupa maçları ile ilgili bir soru üzerine ise, 'Şampiyonlar Ligi kuralar çekildikten sonra belli olacak. Kimler gelecek bilmiyoruz ama grupta sonuna kadar gitmek istiyoruz. Oturmuş bir kadro var ve belki de yeni arkadaşlar gelecek. Tabii o da hocanın kararıyla olacak." diye cevap verdi.


BİZE UYGUN BİR SİSTEM GİBİ GÖRÜNÜYOR

Takımın 3 orta sahalı yeni sistem arayışlarını da değerlendiren Selçuk Şahin, "Benim adıma çok fazla bir şey değişmiyor ama takım alışır mı alışmaz mı onu zaman gösterir. Ancak oynayamayacağımız bir sistem değil. Kadro uygun. Bize uygun bir sistem gibi görünüyor. Etkili bir sistem olabilir ama ben kendi adıma göre konuşursam o bölgede tek oynayacağım. Kendi adıma rahat ettiğimi bir sistem ama futbol bireysel değil takım oyunu. Takım olarak iyi olursak oynarız." dedi.


REAL MADRİD VE BARCELONA'YI İSTERİZ

Şampiyonlar Ligi kuraları ve olası rakipler hakkında da görüş belirten Selçuk Şahin, "Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kaldığımız zaman çok iyi bir hava yakalamıştık. Bu seneki takımı karşılaştırırsanız belki de yeni gelen arkadaşlarla daha iyi ve daha güçlü olduk. Yani o başarıyı yine yakalayabiliriz. Neden olmasın?' diyerek sözlerini şöyle tamamladı:


'Son yıllarda Avrupa'da başarı yakalayamadık. Kaliteli oyuncularımız var ama çıkışı bir türlü yakalayamadık. İyi takımlara sahibiz ve inşallah bu sene başarı yakalarız. Bir çok arkadaşım, kurada Real Madrid ve Barcelona'nın çıkmasını istiyor. Ben de kendi ardıma istiyorum. Çünkü futbol hayatınızda öyle büyük maçlar oynama şansı çok yakalayamıyorsunuz. Biz çok iyi olursak baş edemeyeceğimiz takımlar değil. Mesela Rubin Kazan Barcelona'yı yenmişti. Ama kolay değil tabi."

13 yıl önce