|

Geleceğe yürüme vaktidir

Başbakan Yıldırım, gençlere siyasetin kapılarını açtıklarını belirterek, “Bazılarının yaptığı gibi gençliğin edebiyatını yapmadık. Artık gelecek için yürüme vaktidir” dedi. Esenboğa Havalimanı’na metro yapılacağı müjdesini veren Yıldırım, metronun Çubuk’a kadar uzatılacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, referandumun, Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti
Başbakan Yıldırım, referandumun, Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti

AK Parti Ankara Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, "24 Haziran'da büyük zafere hazır mısınız" diye sordu.

Yıldırım, "Bu gençlik, bu bilinç, bu dava aşkı bizde olduğu müddetçe Allah'ın izniyle sırtımızı hiç kimse yere getiremez. Sizler bu kutlu davanın, aziz milletin geleceğisiniz. Bu dava bugünlere sizlerin gayretiyle coşkusuyla geldi. Siz ne kadar güçlü olursanız ülke de o kadar güçlü oluyor. Bu kutlu yürüyüşte başından beri sizlerle yol arkadaşı, dava arkadaşı olmaktan, omuz omuza olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum" dedi.

MİLLETİMİZ TARİHİ BİR KARAR VERDİ

Yıldırım, 16 Nisan 2017 referandumunun, Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, "Milletimiz halk oylamasıyla tarihi bir karar vermiştir. Türkiye'yi geleceğe taşıma yönünde yetersizliği artık tescil olan parlamenter sistemi terk etmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hayata geçirmiştir. Bu kararı veren aziz milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

AK PARTİ’DE VEFA BİR SEMT ADI DEĞİL

Milletin, her türlü vesayeti bertaraf ederek demokrasiyi güvence altına aldığını belirten Yıldırım, "Vefakar Başbakan" tezahüratı üzerine, "AK Parti'de vefa, bir semt adı değildir. AK Parti'de vefa, lideriyle beraber sonuna kadar yılmadan, yorulmadan devam etmektir. AK Parti'de vefa, ikbal peşinde koşmak değildir. AK Parti'de vefa, millete hizmetkar olmaktır. Sevgili gençler, sizler bu hareketin en vefalı grubusunuz" ifadelerini kullandı.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Zorbaların kaybettiğini, demokrasinin, geleceğin kazandığını vurgulayan Yıldırım, "Bu aziz millet, 16 yıldır zorlu mücadelelerle elde ettiğimiz bu kazanımları korumakta kararlıdır. AK kadrolar aynı şekilde kararlıdır. Artık kesintisiz demokrasiden, hukuk devletinden, milli iradenin mutlak hakimiyetinden geriye dönüş yoktur. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden bizi döndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek" değerlendirmesini yaptı.

GENÇLERLE BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle siyasi sistemi daha güçlü yapacak yeni bir adımı attıklarını belirten Yıldırım, demokratik ve hukuk devletine bağlı, denge denetleme sistemiyle güçlü Meclis güçlü icra içeren bu değişikliği 24 Haziran'da hayata geçireceklerini bildirdi. Yıldırım, salondaki AK Parti'li gençlerle birlikte "Bir şarkısın sen" isimli şarkıyı söyledi.

#Binali Yıldırım​
#Erken Seçim
6 yıl önce
default-profile-img