|

'Gelibolu'da, ulus olduğumuzu anladık'

Yeni Zelanda Genel Valisi Cartwright, "Gelibolu Savaşı, bizim bir ulus olarak varlığımızın farkına varmamızın başlangıcı oldu" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/04/2003 Salı
Güncelleme: 16:40 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yeni Zelanda Genel Valisi Silvia Cartwright'ı ağırladı. Konuk Vali'yle kendisini Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayan Sezer, iki ülke ulusal marşlarını dinlediler.

Sezer, törende yaptığı konuşmada, Yeni Zelanda Genel Valisi Silvia Cartwright ve eşi ile beraberindeki heyet üyelerini Türkiye'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Sezer, "Türkler ve Yeni Zelandalılar, zorlu bir savaştan sonra karşılıklı saygı ve dostluk ilişkileri kurabilmiş olmalarıyla uluslararası topluma önemli ve anlamlı bir mesaj vermektedir" dedi.

Sezer, "İlişkilerimizi her alanda daha da geliştirmek ve yeni işbirliği alanlarına yaymak için gerekli kararlılığın her iki ülkede de bulunmasından mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Zelanda'dan selam getirdim

Yeni Zelanda Genel Valisi Silvia Cartwright ise Yeni Zelanda hükümeti ve halkının selamlarını getirdiğini belirtti. Cartwright, şöyle devam etti: "İki gün boyunca törenlere ülkelerimizden katılan birçok genci izlerken farkına vardım ki, bugünkü iyi ilişkilerimizin temelini oluşturan ülkelerimiz arasında paylaşılan deneyim ve duygusal bağlar var. Yeni Zelanda için Gelibolu Savaşı, bizim ayrı bir ulus olarak kendi varlığımızın farkına varmamızın başlangıcını belirlemiştir."

Cumhurbaşkanı Sezer'i ülkesine davet eden Cartwright, sözlerini yerel dildeki teşekkür anlamına gelen "No reira tena koutou, tena koutou, tena koutou katoa" sözleriyle tamamladı.

Erdoğan ile de görüştü
Bu arada Başbakan Tayyip Erdoğan da Yeni Zelanda Genel Valisi Silvia Cartwright'ı ikametine ayrılan Camlı Köşk'te ziyaret etti. Erdoğan, Cartwright ile 45 dakika görüştü.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce