|

Gelişmekte olan piyasaların itici güç rolü sürüyor

HSBC EMI Endeksi'ne göre, gelişmekte olan piyasalar küresel ekonomik toparlanmada başı çekiyor. Gelişmekte olan piyasaların üretim hacmi son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı

00:00 - 7/10/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:16 - 7/10/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Gelişmekte olan piyasaların itici  güç rolü sürüyo
Gelişmekte olan piyasaların itici güç rolü sürüyo

Gelişmekte olan piyasalara büyük önem veren HSBC, bugün söz konusu pazarlara yönelik en kapsamlı ekonomik araştırmalardan birisini; HSBC Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi'ni (EMI) hayata geçirdi. Bu endekse göre, gelişmekte olan piyasaların küresel ekonomik toparlanmada başı çektiği görülmektedir.

5 BİN ŞİRKET KATILDI

13 ülkedeki 5 bini aşkın şirketin satın alma yöneticilerinden elde edilen verileri toparlayan EMI, dünyada hızla büyüyen piyasaların ekonomik ve ticari görünümünün güçlü bir göstergesi olarak niteleniyor. Endekse göre, gelişmekte olan piyasalarda üçüncü çeyrekteki üretim hacminin sağlam bir artış kaydetti. İleriye yönelik göstergeler de dördüncü çeyrekte iyileşmenin daha da artacağını işaret ediyor.

MERKEZ DOĞUYA KAYIYOR

HSBC Holdings plc Grup Başkanı Stephen Green: “Dünyanın ekonomik merkezi Batı'dan Doğu'ya doğru kayarken, gelişmekte olan piyasaların ekonomik güçleri finansal piyasaların ve uluslararası ilişkilerin gelişmesinde gittikçe daha merkezi rol oynayacaktır. HSBC Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi de, gelişmekte olan piyasaların küresel ekonominin itici gücü olmaya devam ettiğini göstermektedir” dedi.


15 yıl önce