|

Gemileri yaktık

Afrin’de şehit düşen 8 askerimiz için taziye mesajı yayınlayan Bahçeli, “Afrin sokak sokak, ev ev temizlenecek, teröristlerin nefesi kesilip belleri kırıla cak. Bundan dönüş yok tur, gemiler yanmıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:21 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli Afrin konusunda önemli açıklamalarda bulundu
MHP lideri Devlet Bahçeli Afrin konusunda önemli açıklamalarda bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı’nda 8 askerimizin şehit düşmesine ilişkin yaptığı açıklamasında çok sert ifadelerle terör ve terör örgütlerini kınadı. Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Afrin’de Türkiye’nin bekası, tarihi ve egemenlik hakları cesurca müdafaa edilmektedir. Bundan dönüş yoktur, gerçekten de gemiler yanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı meşrudur, haklıdır, karşımızdaki muhasım odaklar, müstevli oluşumlar insanlığın yüz karaları, yeryüzünün şeytan işbirlikçileridir. Afrin zorlu bir coğrafyaya sahip, iklim şartları ise mücadelenin aleyhinedir. Buna rağmen, adım adım PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin sınırlarımızla bağlantısı kesilmiş, sonuç itibariyle Afrin hilal kuşatmasına alınmıştır. Afrin’de Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklali savunulmaktadır.”

KUŞKU YOK HAZIRIZ

“Afrin’de milli onurumuz, milli güvenliğimiz, egemenlik haklarımız müdafaa edilmektedir. Unutulmamalıdır ki, beka için, bayrak için, mukaddes ve mukadderat için şehadet şerbetinden içmeye kalbi vatan sevgisiyle çarpan herkes, hepimiz varız, kuşku yok hazırız.”

ABD’NİN GARABETi

“Afrin’de önümüzü kesmeye, hızımızı yavaşlatmaya, mücadelemizi kösteklemeye çalışan hiçbir ülke ve küresel organizasyona boyun eğmemeliyiz, buna müsaade etmemeliyiz. YPG’nin koruyucu zırhı, can simidi, doğal ve kan müttefiki ABD’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2401 Sayılı Kararını çarpıtması, Türkiye’ye kibirli ve ikiyüzlü bir tavırla parmak sallaması tam anlamlıyla garabet.”

PKK AĞZI, YPG DİLİ

“Doğu Guta’da ilan edilen ateşkesin Afrin’i de kapsadığını iddia etmek PKK ağzı, YPG dili, savrulma halidir. Türkiye okuduğunu anlayacak, anladığını muhataplarının yüzüne her seferinde haykıracak cesaret ve dirayettedir. Türk milleti fedakârlıkta sınır tanımadığı sürece, hainlere hayat haram olacak, teröristler tutunacak çürük dal bile bulamayacak. İnanıyorum ki, Afrin sokak sokak, ev ev temizlenecek, teröristlerin nefesi kesilip belleri kırılacak.”

#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce