|

Gençlerin pozitif bakısı yatırımları tetikliyor

Kot üzerine uzmanlaşan ve 20'den fazla ülkeye ihracat yapan Nart Grup, 'Woo Istanbul' markasıyla mağaza zinciri kuruyor. “Genç giyim markası” olarak kendini konumlandıran Woo Istanbul, bunun gerekçesini, “Çünkü gençler hayata pozitif bakıyor ve gelecek umutları var” diye açıkladı

Şükrullah Dolu
00:00 - 3/11/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:34 - 2/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Gençlerin pozitif bakısı yatırımları tetikliyor
Gençlerin pozitif bakısı yatırımları tetikliyor

Nart ailesi tarafından kurulan ve kot üzerine uzmanlaşan Nart Grup, 'Woo Istanbul' markasıyla mağaza zinciri kuruyor. Kot üzerine uzmanlaşan ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayan Nart Grup, çeyrek asırlık üretim deneyimini markayla zenginleştirmeyi planlıyor. “Genç giyim markası” olarak konumlanan Woo Istanbul'un hikayesini, hedeflerini Woo İstanbul Genel Müdürü İbrahim Arıt ve Nart Grup Yönetim Kurulu Ramazan Nart ile konuştuk:

KRİZLER GEÇER GİDER
Krizde perakende markasına nasıl karar verdiniz?

2008 kriziyle her şey yeniden değerlendirildi ve Türkiye pazarı gündeme geldi. Her şeyin duraksadığı bir dönemde biz krizlerin geçici süreçler olduğu gerçeğinden hareketle yeni bir proje yapmaya karar verdik. Yurtdışına üretim ve toptan satış yanında yurtiçinde de perakende mağazacılık işine girdik. 'Woo Istanbul' adıyla mağaza markamızı oluşturduk. Bu projeyle geleceğimizi inşa ediyoruz, çünkü fasonculukla bir gelecek kurma imkanı yok ve kalıcı olan da markalar. Tüm dünyada fasoncular sürekli değişiyor, fakat 100 yılı geride bırakan markalar var.

GELECEĞE GÜVENEN TÜKETİYOR
Şu anda kaç mağazanız ve gelişim planınız nasıl?

Avrupa yakasında Airport AVM'de bir mağaza açtık, Anadolu yakasında da Pendik'te yol üzeri bir mağazamız var. Yaklaşık 2 yıllık bir sürede İstanbul'un iki yakısının da nabzını tutma imkanımız oldu. Öte yandan hem AVM hem de cadde üzeri deneyimi yaşadık. Fakat biz nihai tüketiciye farklı kanallardan da ulaşıyoruz. Şu anda 20 aşkın Boyner mağazasında bizim Woo İstanbul olarak köşemiz var. Aynı şekilde 20 yakın YKM ile Huzur ve Gencallar'da da varız. Kendi tabela ve elemanımızla o zincirlerden de tüketiciye ulaşıyoruz. Çıkış için Türkiye gerçekten iyi bir nokta. Çünkü dinamik bir ekonomi, genç bir nüfus ve bu gençler hayata pozitif bakıyor. Gelecek umutları var. İnsanların gelecek umudu olmasa pazarda piyasada bu kadar hareket olmaz. Gelecek umutları var ki harcıyor.


Neden Woo İstanbul?

İstanbul, ekonomi, kültür ve moda dünyası bakımından yükselen bir değer. Biz de bu değeri markamıza taşıdık. Woo, kur yapmak demek. İstanbul bize göre dünyanın en güzel şehri olduğu için bütün dünya ona kur yapıyor anlamında. W'nin iniş çıkışı da Boğaz'ın kıvrımlarını ifade ediyor.


Üniversitelerle tarz değişiyor
Niçin gençlik markası?

Gençleri hedefleyen Türk markaları olduğu gibi yabancılar da var. Daha da gelecek olabilir. Çünkü Türkiye'nin genç bir nüfusu var ve tüketimi hareketlendirenler de gençler. Öte yandan gençler daha eğitimli oluyor. 10 sene önce sınırlı sayıdaki şehirde üniversite vardı, bugün hemen hemen olmayan kalmadı. İlçelerde bile bölümler var. Hükümetin bu anlamda güzel bir vizyonu var: Gençler okuyacak. Eğitim seviyesi yükselen gençlik, hem nitelikli üretimi hem de nitelikli tüketimi hareketlendiriyor. Tüketim tarz ve kalıpları da değişiyor. Daha moda giyinmek istiyorlar. Dolayısıyla biz lise ve üniversite gençliğinin işte bu değişen beklentilerini karşılamak üzere yola çıkmış bulunuyoruz.


Genel müdürü ortak yaptı

Woo İstanbul Genel Müdürü İbrahim Arıt, 14 yıl LCW'de çalışmış. Grubun grubun gelişimine şahitlik yapmış ve hemen hemen her yeni alana girildiğinde orada görev almış. LCW'den ayrıldıktan sonra bir perakende danışmanlık şirketi kuran İbrahim Arıt, Nart ailesiyle de bu süreçte tanışmış. Endüstri mühendisi olan Arıt, Nart Grup bünyesinde Delta Mağazacılık adında yeni bir şirketin kurulmasında görev almış ve ortak da olarak birlikte büyümeyi seçmiş.



12 yıl önce