|

Gençler nostalji yolcusu

Doğu Ekspresi, nostaljik görüntüsü ve keyifli doğa manzarasıyla gençlerden ilgi görüyor. Son üç günde 14 bin kişinin geldiği Kars’taki otellerde yüzde yüz doluluk yaşanıyor. 26 saatlik bu yolculuk için marta kadar bilet bulmak ise imkansız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:58 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Doğu Ekspresi ile 15 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 14 bin 165 kişi Kars’a geldi.
Doğu Ekspresi ile 15 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 14 bin 165 kişi Kars’a geldi.

Doğu Ekspres seferleri Ocak ayında da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü resmi verilerine göre, Doğu Ekspresi ile 15 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 14 bin 165 kişi Kars’a geldi. Doğu Ekspresiyle Türkiye’nin 81 ilinden insanlar Kars’a akın akın gelirken, Kars’taki oteller de yüzde 100 doluluk oranı yakaladı. Yolcularına unutulmaz bir gezi sunan Doğu Ekspresi, eklenen ek vagonlara rağmen adeta talebi karşılayamıyor. Her geçen daha çok ilgi gören Doğu Ekspresi’nde geliş ve gidişler tamamen dolu. Kars’a gelmek isteyenler aylar öncesinden yer bulma yarışına giriyor. Doğu Ekspresi’nin geçmişte nereyse seferlerini durdurma noktasına geldiğini ifade eden Kars Otel Müdürü Turizmci Mehmet Duman, Doğu Ekspresi’ne son günlerde gösterilen yoğun ilginin turizmcileri memnun ettiğini belirtti. Turizmci Mehmet Duman, “Malumunuz gördüğünüz gibi Doğu Ekspresi’ne yoğun bir ilgi var. Bunun temel sebebi Doğu Ekspresi nostaljik görüntüsüyle, keyifli doğa manzarasıyla kışın ayrı tadını Kars’ta geçirmenizi sağlıyor. Dolayısıyla aynı zamanda sosyal medyada paylaşımlarla Doğu Eksperi’ne biraz daha farkındalık attı” dedi.


ÖĞRENCİLERDEN AKIN

Kars’ın şu anda yüzde 100’ün üzerinde konaklamayla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Duman, “Özellikle Kars’a gelen yerli yabancı misafirlerimizin ortalama yaş kategorisi 40 ile 65 yaşları arasında oluyordu. Ancak Doğu Ekspresi’nin sosyal medyada yaygın bir şekilde kullanılması yaş kategorisini biraz daha gençlere yönelik, yani 20 ve 28 yaşlar arasına getirdi. Bu aynı zamanda hem konaklama sayısında, hem Doğu Ekspresi yolcu sayısında bir artış gösterdi.


Şuan Doğu Ekspresi için bilet bulunmuyor. Gerçekten çok yaygın bir şekilde sitemlerde oluşuyor yolcular bakımından, talep çok olduğu için yani yüzde 100 doluluk oranında, ancak bir o kadar da talep olduğunu rahat bir şekilde ifade edebiliriz. Keza aynı şekilde konaklama işletmeleri de yüzde 100’lük doluluk oranında, özellikle Aralık ve Mart ayı içerisinde Kars şuan yüzde 100’ün üzerinde bir konaklama ile karşı karşıya. Hatta şunu da gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz. Arz şuan talebi karşılayamıyor” diye konuştu.


Tarihi yerleri gezip dönüyorlar

Doğu Ekspresiyle Kars’a gelenlerin çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturuyor. Yaklaşık 26 saatlik bir yolculuğun ardından Kars Tren Garı’na gelen yolcular, buradan otellere transfer ediliyor. Geceyi Kars’ta geçiren yolcular, Çıldır Gölü, Ani Ören Yeri, Sarıkamış, Kars Kalesi’ni geziyor. Kars’ın olmazsa olmazı, kış sofralarının eşsiz yemeği kaz etinden tadan misafirler daha sonra Doğu Ekspresi’yle Kars’tan ayrılıyor.

#Kars
#Doğu Ekspresi
#Tren Yolculuğu
6 yıl önce