|

Gezi buluşmasını hatırlamadı

Gezi olaylarını organize eden isimlere yönelik soruşturmada gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Hakan Altınay’a FETÖ’cülerle yaptığı toplantı da soruldu. Altınay’ın Gezi sırasında Fetullah Gülen’in ABD’den gönderdiği akademisyenlerle buluştuğu tespit edilmişti. Altınay örgütle teması olmadığını iddia etti.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:59 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ali Hakan Altınay
Ali Hakan Altınay

Gezi Parkı eylemlerini organize ettiği belirlenen iş adamı Osman Kavala’nın ekibine yönelik operasyonda gözaltına alınan Ali Hakan Altınay’ın evinden 1’i F serisi olmak üzere 5 ABD Doları bulundu. FETÖ elebaşının gönderdiği akademisyenlerle ‘Gezi’ toplantısı yaptığı belirlenen Altınay emniyetteki sorgusunda FETÖ ile hiçbir temasının olmadığını söyledi.

Gezi olaylarının yöneticisi ve organizatörü olduğu iddiasıyla tutuklanan iş adamı Osman Kavala’nın ekibine yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 10'u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken 1 şüpheli ise tutuklandı. Emniyetteki ifadesi tamamlandıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı Ali Hakan Altınay’ın evinden 1’i F serisi olmak üzere 5 adet 1 ABD Doları bulundu.

YURT DIŞINDAN GETİRDİM

Emniyetteki ifadesinde FETÖ üyelerine dağıtılan ‘F’ serisi doları nereden temin ettiği sorulan Altınay, "2008 yılında yaptığımız ‘mahalle baskısı’ araştırmalarımızda cemaat yapısının iyi insanlar olmadığını ilk bizler söyledik. 1 dolarlar yurt dışına yaptığım seyahatlerden yanımda getirdiğim paralardır. Bu yapı ile uzaktan yakından alakam yoktur" dedi.

TEMASI OLMAMIŞ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Gezi Parkı eylemleri sonrası ABD’den gönderdiği akademisyenlerle buluştuğu tespit edilen Altınay'a, emniyetteki sorgusunda “FETÖ’nün kendisiyle herhangi bir teması olup olmadığı, tanışması halinde kimin tanıştırdığı, nerede ve ne şekilde temas kurduğuna” ilişkin sorular yöneltildi. Altınay bu sorulara ise, ‘Hayır bu örgütün benimle bir teması olmamıştır’ şeklinde cevap verdi.

#Hakan Altınay
#FETÖ
#Gezi Parkı eylemleri
#Osman Kavala
5 yıl önce