|

Gezi komedisi

Gezi eylemlerine aktif destek veren Avusturya vatandaşı ressam Martina Luise Fischer, olaylarda yaralandığı gerekçesiyle Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Ardından da İçişleri Bakanlığı'na oturma izni için başvurdu.

İlhan Toprak
00:00 - 28/06/2013 Cuma
Güncelleme: 23:16 - 27/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Gezi komedisi
Gezi komedisi

Uzun süredir İstanbul'da oturan Avusturya vatandaşı Martina Luise Fischer, hem Gezi Parkı eylemlerine katılıp, hem de eylemcilere her türlü yardımı yaptıktan sonra komedi gibi bir girişime imza attı. Önce eylemlerde zarar gördüğü iddiasıyla Başbakan, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunan Fischer sonra da Türkiye'den oturma izni talep etti.

Uzun zamandır İstanbul'da kalan Avusturya vatandaşı Martina Luise Fischer, kişisel bloğunda Gezi Parkı eylemcilerine destek için hergün parka gittiğini anlattı. 15 Haziran'da eylemcilere tost ekmeği götürürken polisin müdahalesiyle karşılaştığını, Divan oteline sığındığını ve zarar gördüğünü ileri süren Fischer savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fischer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve müdahalede bulunan polisler hakkında şikayette bulundu.

YABANCI MİLLETVEKİLİ YARALANDI İDDİASI

Ressam olduğu öğrenilen Martina Luise Fischer'in ifadesinde en dikkat çekici bölüm ise polisin müdahalesinde yabancı bir milletvekilinin de yaralandığı şeklinde oldu. Oysa eylemlerde yaralanan yabancı milletvekili olmadı.

Fischer, Divan Oteli'ne 500 kişi ile birlikte sığındığını çok sert polis müdahalesinde tazyikli su, biber gazı, kimyasal su, plastik mermi kullanıldığını da iddia etti. Savcılığa verdiği ifadede 5 saat, kendi kişisel blogunda 6 saat bu otelde mahsur kaldığını ileri süren Fischer, polisin kullandığı plastik merminin otelin sütunundan sekerek kendisini yaraladığını öne sürdü.

HERGÜN ÇEKİM YAPIP İNTERNETTE YAYINLADI

Eylemlerin tamamına katıldığını oradan video ve resim çekimi yaptığını söyleyen Fischer, bu görüntüleri kişisel blogundan tüm dünya ile paylaştı. Fischer'in bloğundan Başbakan Erdoğan'ın şahsını hedef alan pankart ve dövizlere yer vermesi dikkat çekti. Blogunun ilk sayfasının en alt kısmında başında binicilik kaskı, gaz maskesi ve gözlükleriyle kendi fotoğrafını yayınlayan Fischer'in, 'Parka saldırıdan önceki akşam prova halindeyiz. Ben de binicilik kaskımı taktım. Ata binerken kask takmıyorum ama Taksim'e giderken gerekli' ifadesi dikkat çekti. Fischer, Taksim Platformuna verilmek üzere 20 tane gaz maskesi ve gözlük ile filtre aldığını da blogunda itiraf etti. Fischer blogunda ayrıca 9 yıl önce de Ulusal Kanal'a destek için Ergenekon tutuklusu İP Başkanı Doğu Perinçek'in kızı Kiraz Perinçek'e bir tane tablo bağışladığını anlattı.

Fischer, daha sonra da birşey olmamış gibi İçişleri Bakanlığı'ndan oturma izni talep etti.


11 yıl önce