|

Gibson Yahudileriçin de film yapacak

"Passion" filmiyle tepki toplayan Mel Gibson, Musevi bayramı Hanukkah'ı film yapmak için çalışmalara başladı. Yahudi cemaatinden tepki var.

Yeni Şafak
01:00 - 21/03/2004 Pazar
Güncelleme: 17:16 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Gibson Yahudiler için de film yapacak
---------------------- manset ---------------------

Hazreti İsa'nın son günlerini anlatan "Passion" filminin yönetmeni ünlü Avustralyalı aktör Mel Gibson, bu kez de Musevileri işleyen bir film için kolları sıvadı. Filminde Musevileri itham ettiği öne sürülen Gibson, Musevi bayramı Hanukkah'ı anlatan filmle bir ölçüde bu dinin mensuplarına kendini affettirmeyi amaçlıyor. İnternetteki "imdb" sitesinin haberine göre, Türkiye'de "Tutku İsa'nın Çilesi" ismiyle gösterilecek olan "Passion"ın yönetmeni Gibson, Hanukkah'ın köklerini işleyen film için kamera arkasına geçecek.

'İstemeyiz, sağol'

Museviler tarafından "Passion" filminde kendilerini İsa'nın ölümüne neden olmakla suçladığı şeklinde itham edilen Mel Gibson, "Revolt of the Maccabees" adlı yapımda Hanukkah bayramını anlatacak. 46 yaşındaki ünlü aktör, bu konunun yıllardır ilgisini çektiğini belirterek, Maccabee ailesinin mücadelesini filme çekmek istediğini belirtti. Mel Gibson'ın bu çabalarına rağmen İsrailli yönetmen Abe Foxman, aktöre ilk olumsuz tepkiyi verdi. Konuyu duyduğunu kaydeden Foxman, "Benim kendisine cevabım şu olacak: istemeyiz, sağol. Musevi tarihiyle ilgili istediğimiz tek şey bu olur" dedi.

TUTKU'YU İZLEYEN ÇİFT KAVGA ETTİ
ABD'nin Georgia eyaletinde bir çift, Mel Gibson'un yönettiği "İsa'nın Tutkusu" filmini izledikten sonra kavga edince tutuklandı. Statesboro Herald Gazetesi, çiftin, filmden sonra Hıristiyanlığın "Kutsal Üçleme" inancında yer alan "Baba"nın sembolik olup olmadığını tartıştığını bildirdi. Polis tutanaklarına göre Melissa Evans Davidson ve Sean Matthew Davidson'ın münakaşası fiziksel şidete dönüştü. Melissa'nın kolundan yaralandığı Sean Davidson'ın ise eline makas battığını bildirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce