|

Giresun hayata dönüyor: Altı günde Dereli'nin çehresi değişti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, selden zarar gören Giresun'da altı günde gerçekleştirilen faaliyetleri iki farklı fotoğrafla ortaya koydu. Bakan Karaismailoğlu, halkın desteği ve devletimizin gücüyle birlikte Giresun’un selden etkilenen tüm bölgelerinin daha güzel bir çehreye kavuştuğunu belirtti.

19:40 - 30/08/2020 Pazar
Güncelleme: 19:57 - 30/08/2020 Pazar
Yeni Şafak
Giresun'da geçtiğimiz pazar gününden bu yana yürütülen çalışmalar, ​​Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun paylaştığı iki farklı fotoğrafla gün yüzüne çıktı.
Giresun'da geçtiğimiz pazar gününden bu yana yürütülen çalışmalar, ​​Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun paylaştığı iki farklı fotoğrafla gün yüzüne çıktı.

Sel felaketinin vurduğu Giresun'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki faaliyetleri yerinde denetleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şehrin yaşanabilir hale gelebilmesi için sosyal medya üzerinden paylaştığı iki farklı fotoğrafla bölgedeki gelişmeleri ortaya koydu.

  • Geçtiğimiz pazar gününden bu yana yürütülen çalışmaların sonucu ortaya çıktı. Bakan Karaismailoğlu, halkın desteği ve devletimizin gücüyle birlikte Giresun’un selden etkilenen tüm bölgelerinin daha güzel bir çehreye kavuştuğunu belirtti.

Yaralar sarılıyor

Giresun’daki sel, su baskınları ve heyelanlar sonrası bölgedeki müdahale ve iyileştirme çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor.

  • AFAD koordinasyonunda sürdürülen çalışmalarda, mahsur kalan 172 kişi sağ kurtarıldı. 38 kurum ve kuruluştan 3 bin 252 personelin görev aldığı çalışmalarda, Karayollarına bağlı yollar ile 114 köy yolu açıldı, tüm köy ve mahallelere elektrik verildi.

Giresun’da 22 Ağustos’ta başlayan aşırı yağışlar nedeniyle merkez, Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, su baskını ve heyelanlar meydana geldi. Yaşanan olaylarda, 6 vatandaş vefat etti ve 4 jandarma personeli de şehit oldu. Bölgede, afet yönetiminin aşamaları AFAD koordinasyonunda çalıştırılarak kayıplara ulaşılması ve hayatın normale döndürülmesi için gayretler sürüyor. Olaylardan etkilenen vatandaşların beslenme, barınma ve psikososyal destek ihtiyaçları da karşılanıyor.


#Adil Karaismailoğlu
#Giresun
#Sel
4 yıl önce