|

Giresun'daki sel felaketinden bir acı haber daha: Hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi

Giresun’da sel felaketinde kayıp olarak arananlardan birinin daha cansız bedeni, arama kurtarma ekiplerince Dereli ilçesine bağlı Duroğlu beldesinde bulundu. Kimliği Kemal Akar’a ait olduğu belirlenen kişinin sel sularında 15 kilometre sürüklendiği belirlendi. Bir kişinin cansız bedeninin bulunmasıyla selde yaşamını yitirenlerin sayısı, 10'a yükseldi. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu bölgede incelemelerde bulunurken, ikisi asker altı kişiyi arama çalışmaları da sürüyor.

10:47 - 29/08/2020 Cumartesi
Güncelleme: 12:54 - 29/08/2020 Cumartesi
DHA
Giresun'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükselirken, ikisi asker altı kişiyi arama çalışmaları da sürüyor.
Giresun'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükselirken, ikisi asker altı kişiyi arama çalışmaları da sürüyor.

Giresun’un Dereli ilçe merkezinde hafta sonu yaşanan şiddetli sağanak sele dönüştü. Bir kentin silüetini değiştiren felakette arama çalışmaları, kayıp yedi kişiden biri için Espiye Kaşdibi mevkisinde, ikisi asker üçü için Doğankent-Tirebolu yolunun 12’nci kilometresinde, biri için Dereli’de, ikisi için Çaldağ’da devam ediyordu.



  • Kayıplara ulaşılması için AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma, Sahil Güvenlik ve STK ekipleri de önemli çaba gösteriyordu. Bu çalışmalar sonucunda Dereli ilçesinde kaybolan Kemal Akar’ın cansız bedeni olay yerinden 15 km aşağıda Duroğlu beldesinde dere içinde AFAD ekipleri tarafından bulundu.


Dükkanını kapatıp eve gidiyordu

Giresun’un Dereli ilçesinde yaşayan Kemal Akar 22 Ağustos akşamı sağanak yağış nedeniyle dükkanını kapatıp eve gideceği sırada gelen sel sularına kapılarak gözden kayboldu. Akar’ı arama çalışmaları 7 gündür sürüyordu.

Soylu ve AFAD başkanı felaket bölgesinde

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu bölgede incelemelerde bulunurken, ikisi asker altı kişiyi arama çalışmaları da sürüyor.



#giresun
#sel felaketi
#sel
4 yıl önce