|

Global kârı 3 ayda 162 milyon dolar

Pepsi Bottling Group, 2007 yılı ikinci çeyreğindeki cirosunu geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7 artırırken, 162 milyon dolar net kâr elde etti

Aa
00:00 - 1/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:55 - 1/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Global kârı 3 ayda 162 milyon dolar
Global kârı 3 ayda 162 milyon dolar

Pepsi Bottling Group Inc'nin (PBG) ikinci çeyrek gelirinin 3,4 milyar dolar olarak gerçekleştiği ve bu rakamın, geçen yıla oranla yüzde 7 oranında artışı ifade ettiği belirtildi. PBG'den yapılan açıklamada, aynı dönemde şirketin net kârının 162 milyon dolar ve hisse başı kârın (EPS) 0,70 dolar olarak gerçekleştiği ifade edilerek, bir önceki yılın aynı döneminde net gelirin 148 milyon dolar, hisse başı kârın ise (EPS) 0,61 dolar olduğu kaydedildi.

PBG Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Eric J. Foss, açıklamada "Bu performans bizim fırsatları ve iddiaları her zaman iyi sonuçlarla dengelediğimizi gösteriyor” dedi.

CİRO YÜZDE 7 BÜYÜDÜ

PBG'nin olağanüstü bir çeyrek dönemi tamamladığını söyleyen Pepsi Bottling Group, Inc.Başkanı ve CEO'su Eric J. Foss şunları söyledi:

"Bu performans bizim fırsatları ve iddiaları nasıl her zaman iyi sonuçlarla dengelediğimizi gösteriyor. Bu çeyreğin ilginç noktaları, ABD ve Kanada ve Rusya'da dikkat çekici oranda büyüme gerçekleşmesidir.”

2 BASAMAKLI BÜYÜME

Foss, önemli stratejik girişimleri çalıştırmak suretiyle, EPS'de iki basamaklı bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Buna göre de 2007 yılı EPS güdüm aralığımızı 2.02 Dolar'dan 2.07 Dolar'a çıkartıyoruz. Odak noktamız halen hissedarlarımız için uzun vadeli değer ve büyüme yaratmaktır" şeklinde konuştu.

PBG yıllık seyreltilmiş EPS güdüm aralığını; 1.90 dolardan önce 1.98 dolara, ardından 2.02 dolara son olarak da 2.07 dolara yükseltti. PBG'nin tüm dünyadaki toplam fiziksel hacimi yüzde 1 oranında arttı. ABD'de geçtiğimiz yıl gerçekleşen yüzde 5'lik büyüme miktarına karşılık bu yılki hacim sabit kaldı. Avrupa hacmi ise Rusya'da gerçekleşen yüzde 20'den fazla gelişmenin de etkisiyle yüzde 6 oranında büyüdü. Meksika'da hacim yüzde 2 oranında düştü. Şirket bütün coğrafi bölümleri içerisinde ABD'de gerçekleşen yüzde 4'lük artış ile altı çizilen net bir gelir artışı elde etti. Pepsi, 1898 yılında ABD'nin ilk eyaleti Kuzey Carolina'nın Newburn kasabasında genç bir eczacı olan Caleb Bradham tarafından üretilen Pepsi Cola, kısa sürede Amerika'da tüketiciler tarafından benimsenen ve aranan bir içecek oldu.


Türkiye'de de büyüyor

Pepsi Türkiye, 2007'nin Ocak - Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre pazar payını yüzde 7 artırdığını açıkladı. Pepsi Türkiye Pazarlama, Strateji ve Ciro Yönetimi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tulpar, geçen yıla oranla pazar paylarını yüzde 7 artırdıklarını, bu büyümede yaptıkları yeni promosyonların önemli etkisi olduğunu söyledi.Pepsi yetkilileri Türkiye piyasasında 3'lü rekabet yaşandığını, Pepsi'nin bu rekabette ikinci sırada olduğunu belirtiyorlar.Türkiye'de kola pazarının cirosu 18 milyar YTL civarında. Pazarın üç büyük oyuncusu ise Coca Cola, Pepsi ve Cola Turka



17 yıl önce