|

Göçmenin ölüsünü bile istemiyor!

Irkçı eylem ve söylemleri ile gündemden düşmeyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tepki çeken uygulamalara yenisini ekledi.

Hatice Saka
00:00 - 11/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 00:17 - 11/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Önceki gün düzenlenen belediye meclis toplantısında konuşan Özcan, imar konusunun görüşüldüğü maddede konuyu yine göçmenlere getirdi.

YERLEŞMESİNLER BURAYA

  • Bolu’daki mezarlıklarda yer sıkıntısı olduğunu iddia eden Özcan, şunları kaydetti: “Şehitlik mezarlığında şehitlik dışında mezar yeri kalmadı bildiğim kadarıyla. Burada bilindiği üzere mezar yerleri satılıyor. Satılmış olanlar var. Hatta bir tane Iraklı gelmiş 10 tane mezar yeri almış. İptal ettirdim. ‘Adamın parasını verin’ dedim. Ben istemiyorum Bolu’ya yerleşsinler, burada defnedilsinler. Irkçı derler ama yaptım bunu.”

KÖYLERE DEFNEDİYORUZ

Bu ırkçı ifadelerin ardından Bolu’da yaşayan Iraklılar ile konuştuk. Bu sorunun yeni olmadığını söyleyen Iraklı vatandaşlar, belediyeden izin alamadıkları için cenazelerini çevre köylere defnetmek zorunda kaldıklarını belirttiler. Köy mezarlıklarında şimdiye kadar sorun çıkmadığına dikkat çeken Iraklılar, belediye yönetiminin ırkçı tavırlarının hayatlarını zorlaştığını ifade ettiler.

#Bolu
#Tanju Özcan
2 yıl önce