|

Gökçek'in Kosova temasları

İha
00:00 - 6/06/2008 Cuma
Güncelleme: 21:56 - 6/06/2008 Cuma
Yeni Şafak
Gökçek'in Kosova temasları
Gökçek'in Kosova temasları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, 2 günlük Kosova ziyareti çerçevesinde Prizren'den Priştine'ye geçerek, Kosova yetkilileriyle temaslarda bulundu. Gökçek, Priştine'de Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu tarafından kabul edildi.

Sıcak geçen görüşmede iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliğin daha da ileriye taşınması imkanları ele alındı. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Kosova toplumu ile tümüyle bütünleşmiş Kosova Türk toplumunun, iki ülke ve iki ulus arasındaki iletişimde çok önemli rol oynadığını belirtti. Sunduğu destekten dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini ileten Sejdiu, başta ekonomi olmak üzere, kültür, bilim ve tüm diğer alanlarda var olan ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesinde kararlı olduklarını ifade etti.

Kosova Cumhurbaşkanı ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını ve Kosova'nın bağımsızlığını kutlama fırsatı bulduklarını belirten Ankara Büyükşehir belediyesi Başkanı Melih Gökçek de, Ankara Belediyesi olarak, başta Priştine ve Prizren belediyeleri olmak üzere Kosova'da tüm belediyelerle her zaman işbirliği içinde olacaklarını ifade etti. Gökçek, "En önemlisi kültürel işbirliği geliştirmek ve diğer alanlardaki alışverişi yaygın hale getirmektir" dedi.

Dün Prizren ve Mamuşa'da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehir parklarının açılışını yapan Melih Gökçek, bu belediyelere parkların maliyetiyle birlikte 1.5 milyon euro değerinde 2 minibüs, 2 makam aracı, 2 çöp kamyonu, 20 bilgisayar, laboratuar, 50 tekerlekli sandalye ve 2 bin gıda yardım paketi dağıttı.

16 yıl önce