|

Gölette alabora faciası

Kayseri'de balık tutmak isteyen 3 arkadaşın bindiği sandal Yamula Barajı'nda alabora oldu. Kaza sonucu 3 arkadaştan biri yüzerek karaya çıkmayı başarırken, Nevzat Göçer ve Ebubekir Fatih Çelik boğularak hayatını kaybetti.

Aa
00:00 - 11/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:52 - 11/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Gölette  alabora  faciası
Gölette alabora faciası

Kayseri'de balık tutmak için Yamula Barajı'na açılan 3 kişinin bindiği sandalın alabora olması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Nevzat Göçer (35), Ebubekir Fatih Çelik ve Mahmut Şimşek, balık tutmak için Çokgöz Köprüsü civarından sandal ile Yamula Barajı'na açıldı.

UZMAN DALGIÇ İSTENDİ

Bir süre sonra rüzgarın etkisiyle alabora olan sandaldaki Mahmut Şimşek yüzerek kıyıya ulaştı. Ancak, Nevzat Göçer ve Ebubekir Fatih Çelik suda kayboldu.

Şimşek'in durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay yerine gelen Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi ve gönüllü bir dalgıç, teknenin alabora olduğu bölgede Nevzat Göçer'in cesedine ulaştı. Yetkililerin olayda kaybolan kişiyi arama çalışmaları ne-ticesinde Fatih Çelik'in cesedine ulaşıldı. Baraj kenarında arama çalışmalarının tamamlanmasını bekleyen Çelik'in yakınları, gelen haberle sinir krizi geçirdi. Çelik'in İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

13 yıl önce