|

Gölün rengini gören kan zannediyor

Mavi, yeşil ve kahverengi olarak görmeye alıştığımız göllerin bazıları, yıl içinde sıcaklık değişimine bağlı olarak renk değiştiriyor. Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki Dalyan köyü yakınında bulunan Tuz Gölü, yılın belirli dönemlerinde pembe renge bürünüyor. Oluşturduğu görüntüyle ziyaretçilerini de büyüleyen Tuz Gölü rengini burada yaşayan su bitkileri alglere borçlu.

10:12 - 28/09/2022 Çarşamba
Güncelleme: 10:25 - 28/09/2022 Çarşamba
IHA
Tuz Gölü
Tuz Gölü

Dünyada bu özelliklere sahip sadece sekiz tane göl bulunuyor. Su yerine çilekli sütle doldurulmuş gibi görünen pembe göller kırmızıdan uçuk pembeye uzanan renklerini karotenoid üreten alglerden alıyorlar. Büyük çoğunluğu tuz gölü olan bu doğa harikaları, mevsimden mevsime renk de değiştirebiliyor. Dünya üzerinde sayıları fazla olmasa da pembe göller de var. Üstelik dünyada yalnızca 8 tane bulunan bu doğa harikası göllerden bir tanesi de Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunuyor. Rengi kırmızıyı da andıran gölü görenler gölün içinin kan dolu olduğunu görmüş gibi oluyor. Dalyan köyündeki göl yıl boyunca çok sayıda ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Gölü çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, "Buraya pembe gölü germeye geldik. Yılın belli dönemlerinde renk değiştiriyor. Pembe rengini almış. Çok güzel bir manzara. Hemen karşımızda Bozcaada var. Burada muhteşem bir manzara var, çok beğendik" dedi.


#Çanakkale
#Ezine Dalyan Gölü
2 yıl önce