|

Gönül'den askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, polislerin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin çalışmalarla ilgili olarak, 'Henüz İçişleri Bakanlığımızdan bize görüş bildirebileceğimiz teklif gelmedi ama dün akşam dahi beraber fikri çalışma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk ama henüz yazıya dökülmüş değil' dedi.

İha
00:00 - 23/11/2010 Salı
Güncelleme: 11:52 - 23/11/2010 Salı
Yeni Şafak
Gönül'den askerlik açıklaması
Gönül'den askerlik açıklaması

Bakan Gönül, Milli Savunma Bakanlığı'nda Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ulusal Savunma ve eski Muharipler Bakanı Charles Mwando Nsimba ve beraberindeki heyetle biraraya geldi. Gönül, görüşme sırasında basın mensuplarının askerlikle ilgili çalışmalara ilişkin sorularını cevapladı. Polislerin askerlikten muaf tutulmasına yönelik çalışmayla ilgili sorular üzerine Gönül, 'Henüz İçişleri Bakanlığımızdan bize görüş bildirebileceğimiz bir teklif gelmedi ama dün akşam dahi beraber fikri çalışma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk ama henüz yazıya dökülmüş değil. Tabii bir kanun olabilmesi için bir metin çıkması lazım, bakanlıkların görüşlerinin alınması lazım' diye konuştu.

Sözleşmeli er uygulaması konusundaki soruya ise Gönül, 'Bir tasarı ortaya çıktı fakat Meclis gündemi sebebiyle bunu biraz daha kısaltmaya çalışıyoruz. Çünkü Meclis'in gündemi çok yoğun. Çok uzun maddeler vardı, onları biraz daha kısaltarak Meclis'in gündemine uygun hale getirmeye çalışıyoruz' dedi.

Gönül, bedelli askerlik konusunda 'lobi bulunduğu' şeklindeki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

'Bugün söylediklerim eski söylediklerimin aynısıdır. Yeni bir şey söylemedim ancak milletvekillerimize yüzlerce mesaj geliyor, mektup geliyor. O sebeple bir lobi dedim. Lobi, tabii demokratik, özellikle parlamenter rejimlerde çok meşru bir şeydir. Yani o bir itham değil, tespitten ibarettir. Her menfaat grubunun aynı düşüncede olan insanların lobi kurmasından daha tabii bir şey olmaz.'

13 yıl önce