|

Görele’ye 4. OSB müjdesi

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, 2019 seçimleri sürecinde söz verdiği yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. İlçenin yarısının doğal gaza kavuştuğunu belirten Başkan Erener, istihdamı artırmaya yönelik yatırımlar yaptıklarına dikkat çekerek, taşocağı alanına Giresun’un 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağının müjdesini verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 5/03/2023 Pazar
Güncelleme: 01:36 - 5/03/2023 Pazar
Yeni Şafak
Giresun, Görele.
Giresun, Görele.

Giresun Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, belediye başkanlığının ikinci döneminin 4. yılına günler kala bugüne kadar vaat ettiği hizmetleri tek tek yerine getirdiğini söyledi. İlk günkü heyecanıyla “Halka Hizmet, Hakka Hizmet” düsturuyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Tolga Erener, “İlk göreve başladığım 2019’dan sonraki ikinci dönemimizde de ilk dönemde olduğu gibi hizmetlerimizde sınır tanımadan çalışıyoruz” dedi.

Tolga Erener.

İSTİHDAMA YATIRIMLAR ARTIYOR

İlçeye ulaşım ve altyapının yanı sıra istihdam sağlayacak yatırımlara ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Erener, “İlçe istihdamına önemli katkı sağlayacak olan bir tekstil fabrikası projemiz var. DOKA ile başlatmış olduğumuz protokol gereğince tekstil fabrikası ihalemizi yaptık. Çanakçı yolu üzerinde belediye kademesinin yanında 4 dönümlük alanda devam eden bina hızla yükseliyor. Yaklaşık 4 ay sonra çalışmaya başlayacak ve 300 insanımıza iş imkanı sunacak” şeklinde konuştu.

TAŞOCAĞI ALANI OSB ALANI OLUYOR

Çavuşlu’da Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin de bulunduğu taşocağı alanına Giresun’un 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı müjdesini de veren Başkan Erener, “Giresun 4. Organize Sanayi Bölgesi girişimlerimiz sonucu Çavuşlu Beldemizin taşocağına kurulması ilgili bakanlıktan onayladı. Şimdi resmi prosedürleri yerine getirerek 2 yıl içerisinde alt yapı çalışmasını bitirip fabrikaları oraya getirebilmektir. Esasında bu göçü tersine çevirecek önemli bir projemizdi. Nihayet bu hayalimizi de gerçekleştirmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

İLÇE HALKI YENİDEN DENİZLE BULUŞACAK

Sahilde insanları denizle buluşturacak bir destinasyon alanı oluşturduklarını da belirten Başkan Erener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Karadeniz Sahil Yolu’nun geçmesiyle ilçenin denizle bağlantısının kesilmişti. İnsanlar oturdukları parktan denize Karadeniz Sahil Yolu’nun ardından bakıyorlardı. Şimdi deniz kenarında bulunan 47 dönümlük dolgu alanında destinasyon çalışmalarımız devam ediyor. Burayı Karadeniz sahilinden geçerken en güzel yeri haline getireceğiz. Proje içerisinde festival alanları, kültürümüzü yaşatıcı etkinlik alanları, gözlem evi bunun haricinde insanımızın denizle buluşabilecekleri bir çay bahçeleri, gezinti alanları yer alacak. Hedefimiz bu projeyi haziran ayına kadar tamamlayabilmektir.”

DOĞAL GAZDA 2023 HEDEFİ YÜZDE 80

Görele halkına söz verdiği en önemli hizmetlerden birisi olan doğal gaz projesini de hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Erener, “En büyük projelerimizden bir tanesi olan doğal gaz projesini hayata geçirdik. Şu an itibariyle Görele’mizin yüzde 55’i civarında bir yere doğal gaz bağlantımız yapıldı. Bu yılki devam edecek olan çalışmalarla inşallah 2023 sonunda yüzde 80’lik hedefimizi başarmak istiyoruz ki başaracağız. 2023 ihalesi yapılıncaya kadar doğalgazdan dolayı bozulmuş olan kaldırım ve yollardaki parke ve yol beton asfalt çalışmalarımız da devam ediyor” açıklamasında bulundu.

#Giresun
#Görele
#Organize Sanayi
1 yıl önce