|

Goss, Org. Ozkök için bir gün daha kalacak

Emniyet Genel Müdürü ile görüşen ve Başbakan Erdoğan’ın kabul ettiği CIA Başkanı Goss, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ile görüşmek için ziyaretini bir gün uzattı

Yeni Şafak
01:00 - 14/12/2005 Çarşamba
Güncelleme: 12:43 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Türkiye ziyaretini 2 gün olarak planlayan CIA Başkanı Porter Goss, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile görüşebilmek için Ankara gezisinin 3 güne çıkardı. Goss, bugün Orgeneral Özkök ile Genelkurmay Karargahı’nda görüştükten sonra Ankara’dan ayrılacak.

CIA Başkanı Goss, önceki gün MİT Başkanı Emra Taner ile göştükten sonra dün önce Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile bir araya geldi. Porter daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmelerde Goss’un, PKK konusunda suskun kalması ve bölücü örgütün gelir kaynaklarının kurutulması talebine söz vermemesi Ankara’da rahatsızlığa yol açtı.

ERDOĞAN UYARDI

Başbakan Erdoğan’ın 55 dakika süren Goss’u kabulünde MİT Müşteşarı Emre Taner de hazır bulundu. Kabulde birlikte hareket etme iradesini ortaya koydukları öğrenildi. Görüşmede Goss’a, MİT’in hazırladığı PKK dosyası verildi. Erdoğan, Goss’a PKK terörüne karşı ABD ile birlikte hareket etme gerekliliğini dile getirdi. Görüşmenin ağırlığını ise Suriye ve İran konusunun oluşturduğu ifade edilirken, Erdoğan’ın bu ülkelere yönelik askeri müdahale seçeneğinin dışında modellerin aranmasını istediği belirtildi.

El Kaide’nin Ortadoğu’da bazı örgütler tarafından beslendiğini ve bu odakların ortadan kaldırılması gerektiğine inandıklarını belirten Goss, Türkiye’den de bu mücadelede ki desteğini sürdürmesini talep etti. El Kaide’nin Türkiye uzantıları ve bağlantılarıyla mücadele konusunda daha iyi istihbarat yapılması gerekliliğini vurgulayan Goss, bölgede teröre destek veren unsurlara karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

CIA Başkanı Goss’un Emniyet Genel Müdürü Aydıner ile görüşmesinde ise PKK konusunda suskun kalması dikkat çekti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen’deki binasına yapılan görüşme saat 11.00’de başladı. Beraberindeki heyetle birlikte MİT tarafından kendisine tahsis edilen 06 RID 50 plakalı BMW marka siyah bir otomobille gelen Goss için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Gazetecilerin Goss’u görüntülemesine izin verilmedi. Basın mensupları, heyeti binanın girişindeki cam arkasından görüntülemeye çalıştı.

CIA Başkanı Gross ve beraberindeki heyeti, FBI Başkanı Robert Mueller’de olduğu gibi Aydıner’in Özel Kalem Müdürü Engin Kaya ile Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Recep Gültekin karşıladı. CIA heyetini makamında karşılayan Aydıner, 1 saat 20 dakikalık görüşmeden sonra konuklarını dışarıya kadar uğurladı. Aydıner gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Aydıner, karşılık heyetler halinde yapılan görüşmelerde, hemen hemen her konuda tam mutabakat sağlandığını söyledi. Aydıner, görüşmelere Emniyet’ten sadece İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Recep Gültekin’in hazır bulunduğunu söyledi.

FBI Başkanı Robert Mueller’e Paşabahçe ürünü cam eşyalardan hediye eden Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’in CIA Başkanı Porter Gross’u ise eli boş gönderdiği dikkati çekti.

  • HABER MERKEZİ/ANKARA ----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce